Index / Huis / Hoe maak je een houten salontafel maken

Share This Post

Huis

Hoe maak je een houten salontafel maken

U kunt een salontafel te maken van alle soorten hout, zelfs een oude boomstronk. De aard van de houten salontafel die je maakt hangt af van uw vaardigheid als een houtbewerker, de tools die je hebt, het soort hout je hebt - of kan krijgen - en persoo

AdvertisementU kunt een salontafel te maken van alle soorten hout, zelfs een oude boomstronk. De aard van de houten salontafel die je maakt hangt af van uw vaardigheid als een houtbewerker, de tools die je hebt, het soort hout je hebt - of kan krijgen - en persoonlijke voorkeur. Als je ervaren bent en hebben de gereedschappen, kunt u een stijlvolle tafel met afgeronde poten en een houten parket top te maken. Of u kunt een geschikte boomstronk vinden en top het met een gigantische plaat gesneden uit een grote boomstam. (Je kunt soms kopen deze bij een tuincentrum.)

Wat je nodig hebt

  • Houtbewerking gereedschappen (type afhankelijk van de vaardigheid en voorkeur)

    Vliegtuig of macht schaafmachine

    Schuurmachine

    Schuurpapier

    Stain en afwerking

Ontwerp een tafel om uw decoreren regeling, budget en hout-werk capaciteit te passen. Op zijn eenvoudigste, een salontafel is een plaat van hout - over het algemeen ongeveer 18 inch breed en 36 inch lang - boven op een base meestal ongeveer 15 duim hoog, hoewel deze afmetingen kunnen variëren. Het hout kan eik, esdoorn of walnoot voor een formele stijl; teak of spar voor de Deense modern; grenen of ceder voor rustieke of cipres; of iets dergelijks hout voor een boomstam tafel. Sommige mensen maken salontafels van oude kratten of pallets; wat te kopen exotische houtsoorten uit speciale dealers. Alles kan werken met verbeelding en vaardigheid.

Bouw een basis. Dit kan zo simpel zijn als vier poten, vierkant of rond, die rechtstreeks bevestigen aan de top zijn. Of u kunt een frame te bouwen - vier poten verbonden aan alle kanten door horizontale schoren - met de elementen gevormd op een houten draaibank, in speciale vormen snijden met een lintzaag of iets dergelijks of vierkante met een tafel zag. Ontwerp uw basis, zodat de schroeven of andere leden dat het bij elkaar houden zijn verborgen. Dit kan door mitering een rechthoekige doos, dan bevestigen van benen en braces te schroeven van binnenuit. Of u kunt pen-gat of soortgelijke voegwerk technieken te gebruiken.

Maak een top. Dit kan zo simpel zijn als een paar platen van hout zijn - of zelfs een zeer brede één - gladgestreken aan alle kanten en randen. Of u kunt een aantal stroken aan elkaar te lijmen, plat op een werkblad en vastgeklemd aan de zijkanten. Of u kunt multiplex of andere goedkope board te gebruiken als basis, rand met verstekhoeken het vormen van een soort, vul dan het interieur met cut vierkanten, parket inlegwerk of andere afwerking hout. Het zal een aantal speciale gereedschappen en houtbewerking vaardigheid te nemen om parket vierkanten maken door het snijden plakjes van hout en ze aan elkaar te lijmen, dan snijden ze in precieze pleinen. Of je kan gewoon jagen op een gigantische cipres of Redwood plaat en zet deze op een boomstam of een andere basis.

Werk af met beits, verf of beschermende sealer. Zand alle stukken hout grondig, om ze glad en zelfs te maken. Dit kan gedaan worden met de hand, met een vermogen schuurmachine de hand of met een professionele stijl schaafmachine / schuurmachine. De ondergrond dient glad en vrij van gesneden merken of andere vlekken zijn.
Breng een vlek van uw keuze of verf. (Bijvoorbeeld, een 50-plus-jaar-oude eiken salontafel is afgewerkt met meerdere lagen van de trekker verf). Als je een vlek te gebruiken, breng dan een polyurethaan toplaag, ofwel glanzend of satijn afwerking, om het oppervlak te beschermen.

Share This Post