Index / Cars / Hoe maak je een Heater Core vervangen in een 1998 S10 Blazer

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Heater Core vervangen in een 1998 S10 Blazer

De verwarming kern in uw 1998 Chevy S10 Blazer is radiator-stijl unit, die wordt gebruikt om het interieur cabine van uw truck te verwarmen. Motor koelvloeistof stroomt, continu uit de onderste radiator slang aan, en door middel van de verwarming ker

AdvertisementDe verwarming kern in uw 1998 Chevy S10 Blazer is radiator-stijl unit, die wordt gebruikt om het interieur cabine van uw truck te verwarmen. Motor koelvloeistof stroomt, continu uit de onderste radiator slang aan, en door middel van de verwarming kern, waardoor het toestel op te warmen. Een bijgevoegde ventilator krachten verwarmde lucht door de verwarmer kern vinnen en in de cabine als de kachel aan is. Een defecte kachel kern lekt koelvloeistof op de binnenkant vloerplaat aan de kant van de voorpassagier, signaleren dat een vervanging nodig is. Het vervangen van de verwarming kern kan een ingewikkelde, tijdrovende reparatie, want het is verborgen achter het dashboard van de passagier.

Wat je nodig hebt

Rubber chirurgische handschoenen

Veiligheidsbril

Torx schroevendraaier

Een liter antivries

Dopsleutel set

Swivel sockets en lange extensies

Channel-lock tang

recycling container

Heater Core Removal

Zet je veiligheidsbril en rubberen handschoenen. Til de kap en koppel de batterij kabels, met behulp van de dopsleutel. Plaats de recycling container onder de radiator aftapplug aan de afgetapte koelvloeistof vast te leggen.

Verwijder de radiator vuldop om de druk in het koelsysteem te verlichten. Draai de radiator aftapplug, met behulp van een dopsleutel, eruit lopen de radiator vloeistof, en draai het. Laat de recycling container op zijn plaats om het overtollige koelmiddel zitten in de onderste radiator slang vast te leggen.

Koppel de onderste radiator slang, waar het hecht aan de radiator. Giet het overtollige vocht in de recycling container.

Zoek de kachel kern intake en terug te keren slangen die uitsteken door de firewall kant van het motorcompartiment van de passagier. Maak de slangen van de kern tepel door het indrukken van de release clip met een platte schroevendraaier, terwijl het draaien van de slang, tegen de klok in, en trekken het af, met de hand.

Haal de Torx-schroeven, onder de voorste dashboard lip, die het dashboard soft cover op zijn plaats houden. Verwijder de onderkant bevestigingsbouten, die het dashboard kader hechten aan het inwendige firewall. Dit maakt het mogelijk het gehele dashboard montage te zwaaien vrij, die toegang geeft tot de kachel deksel en de plunjer naar beneden van de voorruit.

Verwijder de kachel kern intake en slangen terug uit de kern tepel door het vrijgeven van de squeeze klemmen, met behulp van channel-lock tang. Knijp de klem en schuif en draai de slang, zoals u ze af te trekken.

Verwijder bevestigingsbouten die de kachel kern kap op zijn plaats, met behulp van draaibare sockets en uitbreidingen. Haal de bevestigingsbouten van het bevestigen van de kachel kern van het interieur firewall. Koppel de elektrische bedrading. Manoeuvre de oude eenheid boven en naar buiten, in de richting van de voorruit.

Heater Core Installatie

Installeer de vervangende kachel kern naar beneden van de voorruit. Monteer de unit, met behulp van de bouten.

Bevestig de terugkeer en intake slangen. De slangen zijn verschillende maten, dus je kunt ze niet verkeerd oversteken. Bevestig de kachel kern deksel en grendel op zijn plaats. Sluit de elektrische bedrading. Bevestig, monteren en bout op zijn plaats het dashboard frame en soft cover.

Sluit de intake en de terugkeer slangen, gevestigd in de motorruimte, op de firewall. Snap de slangen in de kern tepel. Sluit de onderste radiator slang aan de radiator, en zet hem, op zijn plaats, met behulp van de slangklem squeeze-type.

Vul de radiateur met een 55/45 mix van nieuwe antivries en gedestilleerd water. Sluit de batterij en start de motor. Laat het lopen voor tien minuten te spoelen opgesloten lucht in het koelsysteem.

Test de vervanging verwarmingskern door de verwarming aan en uit, continu, met inachtneming van de verandering in temperatuur. Controleer op lekkage bij alle slangaansluitingen en de passagier kant vloerplaat.

Share This Post