Index / Cars / Hoe maak je een GM Block Identificeer

Share This Post

Cars

Hoe maak je een GM Block Identificeer

General Motors maakt gebruik van een systematische engine identificatiesysteem dat vereist dat het raadplegen van een Chevrolet motor ID-nummer lijst. De verstrekte informatie is nuttig, maar een probleem met de Chevrolet motor identificatie is dat v

AdvertisementGeneral Motors maakt gebruik van een systematische engine identificatiesysteem dat vereist dat het raadplegen van een Chevrolet motor ID-nummer lijst. De verstrekte informatie is nuttig, maar een probleem met de Chevrolet motor identificatie is dat veel blokken werden gebruikt voor soortgelijke motoren van verschillende verplaatsing. Kruisverwijzingen casting nummers uit andere onderdelen van de motor kan ook misleidend zijn omdat veel van deze onderdelen waren uitwisselbaar met andere motoren. Dit alles terzijde, de GM / Chevrolet-systeem zal u vertellen het voertuig de motor was bedoeld, het jaar en pk's en andere technische identificatie-informatie.

Zoek de motor ID-nummer. Op small-block V8, het is gelegen aan de passagierszijde voorzijde van het motorblok, rechts onder de cilinderkop. Big Block V8-motoren hebben doorgaans het nummer in de etalage in de buurt van de distributieketting deksel en in-line zes-cilinder lokaliseren aan de passagierszijde achter de distributeur. V6-motoren in het algemeen volg de small-block V8 patroon.

Decoderen van de ID-nummer prefix. Het voorvoegsel is vijf cijfers lang en begint met een letter. De brief verwijst naar de motor fabriek en de volgende vier cijfers geven de maand en de dag van de fabricage. Voor een motor gefabriceerd op 2 januari, zal het aantal te lezen "0102."

Cross-reference de motor ID-nummer met een Chevrolet motor ID lijst. Volgens Nasty Z28, de 02:58 letters achtervoegsel van de ID bevat motoridentificatiecodes details. Het achtervoegsel "CEK" vertaalt als een 1978 305 cid gebruikt in een full-size Impala, een automatische transmissie en 145 pk. Het geeft ook de algemene Voertuig Identificatie Nummer gevonden.

Hints

Als moeilijkheden bij het identificeren van de motor ID-nummers ontstaan, contact op met een Chevrolet onderdelen afdeling. Ze kunnen gemakkelijk decoderen het nummer voor u.

Share This Post