Index / tech / Hoe maak je een gebruiker Verborgen in Linux Maak

Share This Post

tech

Hoe maak je een gebruiker Verborgen in Linux Maak

Het creëren van een verborgen gebruikersaccount in Linux is nuttig in een paar manieren. Het belangrijkst is, zullen andere gebruikers niet in staat zijn om uw gebruikersnaam te zien op de lijst de gebruikers, dus het voegt een niveau van beveiliging

AdvertisementHet creëren van een verborgen gebruikersaccount in Linux is nuttig in een paar manieren. Het belangrijkst is, zullen andere gebruikers niet in staat zijn om uw gebruikersnaam te zien op de lijst de gebruikers, dus het voegt een niveau van beveiliging. De uitdagende deel aan het creëren van een dergelijke rekening is ervoor te zorgen dat de functie is niet geadverteerd of gevonden op een van de "properties" menu's of "opties" paneel in de gebruikers en groepen controles.

Open het "Gebruikers en groepen" controls onder "Systeem"> "Administration."

Maak een nieuwe gebruiker door te klikken op 'Toevoegen' onder de lijst van de huidige gebruikers. U wordt gevraagd naar uw beheerdersrechten te authenticeren door middel van een beheerderswachtwoord.

Typ de naam en het wachtwoord van de nieuwe gebruiker. U zal worden teruggegeven aan de gebruikers en groepen controles venster.

Selecteer de gebruiker en klik op "Geavanceerde instellingen." Klik op het tabblad "Geavanceerd" in de rechterbovenhoek.

Verander de gebruikers-ID aan de onderkant van de pagina om het even welk aantal minder dan 1000. Dit nummer Veranderen maakt de gebruiker verborgen op de splash screen en op het menu "Switch User". Geen andere gebruiker kan de nieuwe gebruikersnaam vinden.

Hints

Wilt u de hele lijst met gebruikers op het inlogscherm te verbergen, typ het volgende in een terminal: sudo -u gdm gconftool-2 --set / apps / gdm / simpele-host / disable_user_list --type bool true

Gebruikersnamen onder de 100 zijn meestal voor systeem-accounts, dus probeer ID's die laag te vermijden. Tussen 100 en 999.

Share This Post