Index / Huis / Hoe maak je een gebogen wand Lijst

Share This Post

Huis

Hoe maak je een gebogen wand Lijst

Multiplex is de sleutel tot framing gebogen muren. Timmerlieden gesneden gebogen boven- en onderplaten van dik multiplex en lamineren van de platen met de afmetingen van standaard dimensionale hout bereiken. Hoewel standaard noppen zijn geschikt voor

AdvertisementMultiplex is de sleutel tot framing gebogen muren. Timmerlieden gesneden gebogen boven- en onderplaten van dik multiplex en lamineren van de platen met de afmetingen van standaard dimensionale hout bereiken. Hoewel standaard noppen zijn geschikt voor gebogen wanden, moet u de randen van de koning en trimmer studs, die ramen en deuren surround Bevel, de curve van de muurplaten aan te passen. Als u de gebogen muur om een ​​betonplaat zijn verankering, gebruik marine-grade of druk behandeld multiplex aan de vochtbestendige dorpel plaat te maken.

Wat je nodig hebt

 • Rolmaat

  Potlood

  Multiplex

  Hamer

  Nails

  Cirkelzaag of sabel zaag

  framing square

  vakwerkbouw

Trek het meetlint over de lange afmeting van een stuk triplex. Lijn de band met één van de randen van het vel. Markeer het midden van de lengterichting met een potlood, meestal 4 voeten. Pond een spijker in het teken met hamer.

Klink de sleuf van de tank van de tape maatregel over het hoofd van de nagel. Trek het meetlint in de richting van de tegenoverliggende rand van de multiplex tot de gewenste buiten radius van de muur te bereiken. Vergrendel de positie van de band bij de straal.

Lijn een potlood met de straal. Terwijl het potlood op zijn plaats, draai de tape en potlood over de multiplex om een ​​snijlijn dat de buitenste straal van de muurplaat vertegenwoordigt trekken. Verminder de lengte van de tape door de breedte van één stud, meestal 3 1/2 inch.

Lijn het potlood met de nieuwe lengte en draai het potlood en tape over de multiplex om een ​​tweede lijn die de binnenste straal van de muur te trekken vertegenwoordigt. Plaats de multiplex op een stabiele ondergrond, zoals werkbank of een paar schragen.

Knip langs beide straal lijnen met een cirkelzaag of een decoupeerzaag om een ​​wandplaat te creëren. Gebruik de muurplaat als sjabloon voor het opmaken van en het snijden van de daaropvolgende muurplaten. De totale dikte van de gelamineerde multiplex platen moeten de lokale bouwvoorschriften voldoen. Lijn aparte multiplex platen, en doe ze met een hamer en spijkers.

Mark de afstand van studs op de platen met een potlood en framing plein. Tussenruimte voor gebogen wanden is meestal minder dan spacing voor rechte wanden; Raadpleeg uw ontwerper of plaatselijke bouwverordeningen autoriteit stud afstand eisen aan dragende muren. Kantel de bodemplaat op de buitenste rand. Heeft u een partner houdt de plaat om het rollen te houden.

Nail studs aan de bodemplaat met een hamer en spijkers, te beginnen in het midden van de plaat. Volg de nagelen eisen door uw lokale codes, meestal twee sinkers per stud. Bevestig de resterende studs. Lijn de bovenplaat met het losse uiteinde van de noppen en hebben een partner te stabiliseren positie van de plaat. Spijker de noppen aan de bovenplaat, te beginnen in het midden van de plaat.

Share This Post