Index / Cars / Hoe maak je een Fuel Filter op een Dodge RAM Diesel wijzigen

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Fuel Filter op een Dodge RAM Diesel wijzigen

Het onderhouden van uw Dodge diesel moet altijd regelmatig brandstoffilter veranderingen. Diesel zal bevatten vaak water en andere verontreinigingen; het filter te houden die dingen uit het invoeren van uw motor. U kunt het filter thuis veranderen in

Advertisement

Het onderhouden van uw Dodge diesel moet altijd regelmatig brandstoffilter veranderingen. Diesel zal bevatten vaak water en andere verontreinigingen; het filter te houden die dingen uit het invoeren van uw motor. U kunt het filter thuis veranderen in een paar minuten met behulp van gemeenschappelijke handgereedschap. Het filter is een cartridge die zit binnen een behuizing van de motor en is toegankelijk door eenvoudig het deksel verwijderen.

Wat je nodig hebt

pal

1-1 / 8 "socket

Emmer of afvoer pan

Plastieken zak

nieuw filter

Plaats een opvangbak onder het transportmiddel, direct onder de afvoerslang op het filterhuis. Zorg ervoor dat de slang te plaatsen, zodat de brandstof niet direct op het differentieel vooraan doet uitlekken.

Maak de deksel op de brandstoffilter behuizing met behulp van een 1-1 / 8 "socket en ratel. Wanneer het deksel is los, til op de afvoer hefboom, waardoor de brandstof af te voeren in de opvangbak.

Schroef het deksel totdat deze helemaal los en til het langzaam. Het filter is om het deksel bevestigd en zal til met zich mee. Wees voorzichtig te tillen, omdat de filter het deksel vrij gemakkelijk kan vallen en plons diesel over de motorruimte.

Schuif de filter en deksel in een plastic zak en haal hem uit de motorruimte. De zak zal de brandstof in de filter te houden van druipen en het maken van een puinhoop.

Veeg de binnenkant van het filterhuis met een schone doek voordat u het nieuwe filter in de behuizing. Wees voorzichtig om geen sensoren beschadigd raken in de behuizing.

Keer de deksel en wrikken het filter uit het deksel met een platte schroevendraaier. Veeg de klep naar beneden en installeer de nieuwe filter door het knippen van het in het deksel.

Verwijder en vervang de O-ring op het deksel van het filterhuis. Smeer de O-ring met diesel of olie voor hermontage.

Sluit de afvoer door op de afvoer hendel weer naar beneden. Vul de behuizing met diesel maar laat genoeg ruimte om het filter te installeren zonder de brandstof overlopen.

Plaats het deksel terug en draai de 1-1 / 8 "socket en ratel. Verwijder de afvoer pan en gooi de brandstof in de pan.

Hints

Bij het plaatsen van de opvangbak, zorg ervoor dat de afvoerslang zich boven het. Bij sommige modellen, de slang is zeer kort en afvoeren bovenop het differentieel.

Op sommige modellen zal de putdeksel een vierkant gat in de bovenkant van het filterhuis deksel dat lijkt de juiste maat voor een uitbreiding bar om te passen in te zijn. Gebruik dit gat te openen of sluiten van de klep.

Share This Post