Index / Cars / Hoe maak je een Ford F-150 Oil Pan Vervang

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Ford F-150 Oil Pan Vervang

Het enige doel van een oliecarter is de olie die door de motor te slaan. Oil pannen zijn uit één stuk ontwerpen, waardoor ze vrij duurzaam maakt. Ze kunnen echter soms barsten. Vaak de scheur kan worden gerepareerd, maar het is makkelijker en vaak go

Advertisement

Het enige doel van een oliecarter is de olie die door de motor te slaan. Oil pannen zijn uit één stuk ontwerpen, waardoor ze vrij duurzaam maakt. Ze kunnen echter soms barsten. Vaak de scheur kan worden gerepareerd, maar het is makkelijker en vaak goedkoper om gewoon vervanging van de beschadigde pan. de olie pan op een Ford F-150 het vervangen is vrij eenvoudig. De truck is groter dan de meeste personenauto's, maar je moet nog steeds te verhogen en ondersteunen met jack staat om veiligheidsredenen.

Wat je nodig hebt

wielblokken

Floor jack

Jack staat

Lekbak

Moersleutel

Rubberen hamer

pakkingschraper

Olie pan pakking

pakking sealer

Trechter

Motorolie

Solliciteer noodrem van de truck, en plaats een wielblok achter beide achterwielen te voorkomen dat de vrachtwagen van achteren rollen.

Til de voorkant van de truck met een vloer-aansluiting, laat de truck op twee jack stands geplaatst onder het frame van de truck.

Plaats een lekbak onder de aftapbout aan de onderkant van de motor oliecarter om de olie vast te leggen wanneer het riool, verwijder vervolgens de afvoer bout met een sleutel.

Verwijder de bouten van het oliecarter met de sleutel, tik zachtjes op de zijkant van de pan met een rubberen hamer totdat de pan loskomt van de bodem van de motor.

Schil de pakking van de pan uit de rand van de pan. Verwijder alle oude pakking materiaal van de lip met een pakking schraper.

Solliciteer pakking sealer aan één kant van een nieuw pan pakking en druk op de gecoate zijde op de lip van de vervangende olie pan. Toepassen pakking sealer aan de andere zijde van de pakking, en druk op de pan op de bodem van de motor.

Plaats bevestigingsbouten van de pan door de rand van de pan en in de onderkant van de motor, draai de bouten met een sleutel. Plaats en draai de pan van de drain bout met een sleutel.

Til de voorkant van de truck met een vloer-aansluiting en verwijder de twee jack stands. Laat de truck en verwijder de wielblokken.

Open de motorkap van de vrachtwagen, en draai de olievuldop op het kleppendeksel tegen de klok in om deze te verwijderen. Plaats een trechter in de vulopening en giet nieuwe motorolie in trechter. Raadpleeg de handleiding voor uw truck om de juiste hoeveelheid olie te bepalen toe te voegen voor de specifieke motor. Verwijder de trechter en de olievuldop opnieuw te installeren.

Share This Post