Index / tech / Hoe maak je een firewall veiligheidsbeleid Maak

Share This Post

tech

Hoe maak je een firewall veiligheidsbeleid Maak

Een firewall, of een fysiek apparaat (router of gateway) of software-gebaseerde, is een effectief middel in uw veiligheid arsenaal voor het besturen van zowel inkomend als uitgaand verkeer op uw computer. Firewalls kunnen fysieke apparaten met circui

AdvertisementEen firewall, of een fysiek apparaat (router of gateway) of software-gebaseerde, is een effectief middel in uw veiligheid arsenaal voor het besturen van zowel inkomend als uitgaand verkeer op uw computer. Firewalls kunnen fysieke apparaten met circuits gewijd aan het toezicht TCP / IP-overdracht, zoals routers en gateways, software programma's die op de achtergrond draaien als besturingssysteem diensten, of hybriden die op te nemen op regels gebaseerde software in verband met een fysieke firewall apparaat. Ongeacht het soort firewall, moet u een firewall beleid dat de veiligheid integriteit van uw computer zorgt ontwikkelen.

Bepalen welke van uw toepassingen, programma's en hulpprogramma's absoluut noodzakelijk op uw computer.

Lijst risico's of kwetsbare aspecten elke noodzakelijke toepassing en de eisen dat het risico. Bijvoorbeeld, als een programma vereist dat een specifieke poort altijd open voor uitgaand verkeer, uw computer kan kwetsbaar voor een hacker of een virus zijn als u niet beschikt over anti-malware software ook geïnstalleerd en actief.

Beslissingen nemen over en noteer wat inkomend en uitgaand verkeer zal u toelaten van uw computer, en wat inkomend en uitgaand verkeer u zal blokkeren.

Schrijf een document dat je beslissingen geeft over firewall in duidelijke en ondubbelzinnige termen. Het document wordt beschrijvingen van uw firewall gereedschap, uw beveiligingsstrategie, onder meer wat de reacties of acties die u zal nemen als een security event (schending of bypass) optreedt en hoe u van plan bent om te beheren of actualiseren van de firewall en de instellingen.

Druk een kopie van uw firewall configuratie-instellingen en te vergelijken met uw nota te bevestigen dat de instellingen ondersteunen de nota. Als u afwijkingen vinden, wijzigt u de firewall rulesets om te voldoen aan uw schriftelijk beleid.

File de schriftelijke beleid op een veilige, toegankelijke plaats, zodat u periodiek kunt herzien om zeker te zijn is het nog steeds effectief.

Hints

Bewaar de firewall beleidsdocument op een computer die niet onder zijn jurisdictie. Als de firewall wordt geschonden of omzeild, uw beleid document is als een routekaart voor hackers.

Share This Post