Index / Huis / Hoe maak je een Feng Shui Meditatie ruimte te creëren

Share This Post

Huis

Hoe maak je een Feng Shui Meditatie ruimte te creëren

Als je het geluk om een ​​ruimte gewijd aan meditatie bezitten, gebruiken feng shui principes van de plaatsing en het ontwerp te helpen maximaliseren van de stroom van positieve chi of energie in de kamer. Feng shui is een oude Aziatische kunst van g

AdvertisementAls je het geluk om een ​​ruimte gewijd aan meditatie bezitten, gebruiken feng shui principes van de plaatsing en het ontwerp te helpen maximaliseren van de stroom van positieve chi of energie in de kamer. Feng shui is een oude Aziatische kunst van geomancy dat de meest gunstige locaties voor gebouwen, kamers en objecten in een kamer definieert. Kleuren, materialen, edelstenen - zelfs openen deuren - kan energiestroom beïnvloeden, en zorgvuldige aandacht voor feng shui maakt uw meditatie ruimte zowel verlevendigd en sereen.

Mapping voor Meditatie

De bagua kaart is een raster met negen vierkanten, gebruikt om de meest intense en behulpzaam energieën in elk gebied van een huis, een kamer te bepalen, zelfs een meditatie altaar. Plaats de kaart bagua over een schema van uw huis of appartement om de beste locatie voor uw contemplatieve ruimte te vinden. De linker benedenhoek van de Bagua, wanneer de kaart is uitgelijnd met de voordeur van het huis, is de kennis gebied. Dit is een gunstige locatie voor een meditatieruimte. Een ander sterk gebied is het midden rechts plein, de ruimte voor creativiteit. Maar als je kamer is in een ander deel van het huis, kunt u de energie te verbeteren door de opstelling van het altaar en accessoires in de ruimte.

Space Clearing

Duidelijk alles uit de kamer; schoon te maken totdat hij schittert - en reinig de ruimte geestelijk met een salie smudge, bloemen en heilig water, of een heilige bel of klappen ritueel. Misschien wilt u een professionele ruimte betrekken duidelijker te helpen bevrijden oude energieën uit de ruimte. Verf de muren een zachte schaduw van lila, wit of gebroken wit, of een andere pastelkleur, tot zachte energie uit te nodigen in de schoongemaakt en opgeruimd ruimte. Bleke paars is de kleur in verband met de hogere chakra centra voor intuïtie en verlichting. Gebruik de bagua om de beste locatie voor het altaar, die het brandpunt van uw ruimte zal zijn te vinden. Als de kennis of Creativity gebieden zijn niet praktisch of mogelijk is, let op de kwaliteiten in verband met het altaar locatie en versterken ze met uw interieur. Je zou een diep rode doek toe te voegen, om overvloed te verhogen, om een ​​altaar in de Wealth hoek.

Op zoek naar Serenity

Als je de kaart bagua over de blauwdruk van de lege kamer te plaatsen, de secties van sterke energie liggen voor de hand. Maar niet de andere feng shui principes die de optimale energie-beweging in de ruimte te bepalen vergeten. Het is beter als de kamer is niet direct boven of onder een keuken, badkamer of massief stuk van het meubilair, zoals een vleugelpiano of een zware antieke dressoir. Een deur naar een badkamer moet altijd gesloten blijven, zowel in de meditatieruimte of grenzend aan het. Overhead balken kunnen blokkeren of snijd de energie in de kamer, en je moet voorkomen dat het plaatsen van uw meditatie zitplaats onder één. Verzachten de scherpe energie van een bundel door het te schilderen aan het plafond te passen en opknoping een holle bamboefluit op of vanaf de balk. Schik de meditatiekussens of stoelen naar het altaar staan, zonder te draaien hun rug naar de deur. Plaats een scherm of boekenplank tussen de deur en de stoelen om een ​​gevoel van veiligheid en rust te bevorderen.

Een Seat de voeten van de Boeddha's

De meditatie altaar en het standbeeld zou een comfortabele kijkhoogte zijn - niet te ver boven je hoofd als je zitten, maar niet onder je voeten, want dit is een teken van gebrek aan respect. U kunt een bagua kaart voor de plaatsing van het altaar items te raadplegen. Elke murti, standbeeld of groot kristal moet worden gecentreerd in het midden van het altaar, de rubriek voor welzijn. Een paar eenvoudige items rondom het standbeeld of de geest voorwerp, zoals een geode; een vaas met bloemen of een kleine groene plant; een kaars of waxinelichtje; een wierook houder; en een mooi object uit de natuur - een vogelnest, gladde rivier steen, veren of dennenappel. Ga op een stoel gemaakt van hout of grassen, of een kussen bedekt met geel, kastanjebruin of-aarde gekleurde natuurlijke stof zodat je het gevoel geaard. Gebruik altijd hetzelfde kussen voor meditatie - de energie verzamelt in en maakt je meditatie krachtiger.

Share This Post