Index / tech / Hoe maak je een externe harde schijf compatibel met Mac-computers

Share This Post

tech

Hoe maak je een externe harde schijf compatibel met Mac-computers

Het fundamentele verschil tussen computers waarop de Microsoft Windows-besturingssysteem te gebruiken en degenen die de Apple Macintosh-besturingssysteem gebruiken is de manier waarop ze gegevens te organiseren. De Mac eerder gebruikte de hiërarchisc

AdvertisementHet fundamentele verschil tussen computers waarop de Microsoft Windows-besturingssysteem te gebruiken en degenen die de Apple Macintosh-besturingssysteem gebruiken is de manier waarop ze gegevens te organiseren. De Mac eerder gebruikte de hiërarchische bestandssysteem of HFS. Dit systeem was wat heeft geholpen om een ​​Mac een Mac, maar was niet compatibel met Windows. Toen Apple zijn besturingssysteem verplaatst naar één gebaseerd op het UNIX-systeem, en toen het bedrijf de overstap naar Intel-processors, werd de computer meer als de Windows-computer "onder de motorkap" met behoud van haar eigen gebruikersinterface. Zowel Microsoft en Apple zijn dichter bij elkaar bij het gebruik van het universele systeem verplaatst. Sommige software, bijvoorbeeld, is standaard Universal en wanneer u deze activeren, u het bedrijf dat OS u van plan bent om het te gebruiken met te vertellen. Om deze reden is het gemakkelijker geworden om externe harde schijven te gebruiken met beide type computer.

Wat je nodig hebt

USB- of FireWire-kabel

Sluit uw externe harde schijf aan op de Apple Macintosh-computer met behulp van de USB- of FireWire-kabel. Sommige harde schijven hebben beide, waardoor u uw keuze. Zet op de harde schijf. Het ofwel zal verschijnen op het bureaublad in de Finder van uw Mac of een dialoogvenster zal verschijnen die zal u vertellen wat u hoeft te initialiseren of formatteren. Als dit een nieuwe harde schijf, is het een goed idee om het te formatteren, zelfs als het komt als een icoon in de Finder.

Open de map 'Programma's' en zoek de map "Utilities". In die map, selecteert u 'Disk Utility. " Dit zal een programma dat wordt geleverd met alle Macs met Mac OS X 10.3 of hoger te beginnen. Uw nieuwe externe symbool van de harde schijf moet worden weergegeven in het linker gedeelte van het venster "Disk Utility" met dezelfde naam als het deed op uw bureaublad.

Klik op de externe harde schijf. Zodra je er op klikt, zal het gebied naar rechts te veranderen, waardoor de optie knoppen die te lezen, van links, "First Aid", "Erase", "partitie" "RAID" en "herstellen." Als je gewoon wilt om de harde schijf te wissen om het te gebruiken met je Mac, selecteer "Erase." Als u de harde schijf in partities voor verschillende toepassingen te verdelen, selecteert u "Partitie."

Stel het type bestand dat u wilt van de optie bar naast 'Volume Format. " Dit hangt af van de versie van Mac OS X die je hebt. De meest recente, zoals "Mac OS Uitgebreid (journaled)," zal verschijnen als de standaard. Tenzij je een eerdere versie nodig, gebruik maken van de standaard.

Titel van uw externe harde schijf naast de "Name" en klik vervolgens op de "Erase ..." knop aan de rechter. Dit zal een dialoogvenster u eraan te herinneren dat alle data op de externe harde schijf wordt gewist in het proces. Als u zeker weet, klikt u op "Wissen" en ga verder. Als dit een nieuwe harde schijf zonder gegevens op, het proces duurt slechts enkele seconden in de meeste gevallen. Als de schijf data op het had, kan het langer duren. Als het klaar is, in de buurt "Disk Utility" en de externe harde pictogram van het station met de naam die u gaf het zal verschijnen in de Finder klaar voor gebruik.

Hints

Als u al gegevens op de externe harde schijf van uw Windows-computer te hebben en willen niet de gegevens te wissen, maar delen met een Mac, kun je dat doen. Sluit de USB- of FireWire-kabel aan op de harde schijf en in de Mac en zet hem aan. pictogram van de schijf verschijnt op uw bureaublad. Je kunt het gebruiken net als elke andere externe of interne harde schijf. Echter, als je data heen en weer tussen de Mac en de PC met de externe harde schijf op te slaan, kan het data fouten te ontwikkelen na een tijdje. Als je gewoon nodig hebt om gegevens uit het station en op je Mac te kopiëren, mag dit niet gebeuren.

Share This Post