Index / tech / Hoe maak je een extensie toevoegen aan een bestandsnaam

Share This Post

tech

Hoe maak je een extensie toevoegen aan een bestandsnaam

Alle bestanden worden begeleid door een extensie, dat is een drie of vier tekens aanwijzing dat de bestandsnaam en een periode volgt. De extensie vertelt de gebruiker en de computer het format en welke toepassing moet openen. U kunt gemakkelijk veran

Advertisement

Alle bestanden worden begeleid door een extensie, dat is een drie of vier tekens aanwijzing dat de bestandsnaam en een periode volgt. De extensie vertelt de gebruiker en de computer het format en welke toepassing moet openen. U kunt gemakkelijk veranderen of toe te voegen extensie van een bestand door het veranderen van de naam van het bestand.

Open het Configuratiescherm via het menu Start. Selecteer "Vormgeving en persoonlijke instellingen" en vervolgens op "Mapopties."

Selecteer "View" en vervolgens "Geavanceerde instellingen."

Schakel het vakje "verbergen voor bekende bestandstypen" en klik op "OK" om de wijzigingen op te slaan.

Zoek het bestand waarnaar u de extensie toe te voegen, klik met de rechtermuisknop en kies "Naam wijzigen."

Voeg de verlenging tot eind bestandsnaam na verloop. Bijvoorbeeld, om de .jpg extensie naar een bestand met de naam toe te voegen "Photo.bmp," je moet het hernoemen naar "photo.jpg" en druk op "Enter." Bevestig dat u wilt de ingevoerde extensie te gebruiken doordat de verandering in het vak waarschuwing dat verschijnt.

Hints

Het veranderen van extensie van een bestand zonder de juiste omzetting kan problemen veroorzaken wanneer vervolgens het bestand te openen, afhankelijk van het type.

Share This Post