Index / Huis / Hoe maak je een elektrische motor draad aan te voeren op zowel de 110 en 220 volt

Share This Post

Huis

Hoe maak je een elektrische motor draad aan te voeren op zowel de 110 en 220 volt

Deze procedure werkt voor elektromotoren die kunnen functioneren met ofwel 110 of 220 volt door het veranderen van een paar bedrading zijn. Ik gebruik dit voor mijn tafel zag dat ik gebruik op verschillende locaties om de motor snel te veranderen om

AdvertisementDeze procedure werkt voor elektromotoren die kunnen functioneren met ofwel 110 of 220 volt door het veranderen van een paar bedrading zijn. Ik gebruik dit voor mijn tafel zag dat ik gebruik op verschillende locaties om de motor snel te veranderen om te draaien aan beide spanning. Het idee is om de verschillende aansluitingen voor hoge en lage spanning al binnen een vlecht die snel kan worden veranderd te hebben.

Wat je nodig hebt

 • Elektrische kabel (3-draads)

  Junction box en deksel

  Stekkers en stopcontacten

  schroevendraaiers

  Wire cutters / strippers

  draadmoeren

Controleer uw motor voor een schakelschema voor hoog of laag voltage en lokaliseren waar de verbindingen moeten worden gemaakt.

Mijn motor een doos op de kant met 6 gekleurde draden, en een groene draad voor de aarde. Het diagram toont de rode en oranje draden gemeenschappelijk voor zowel hoge als lage voltages, dus ik verbonden deze aan de motor en behandelde ze als een draad.VOOR 220 (hoog) voltage:

Gebruik 2 stukken koord (6 draden totaal), sluit één draad van een kabel aan elke gekleurde draden. Bevestig een MALE 110 VOLT stekker op een koord en een mannelijke 220 Volt plug naar de andere. Het maakt niet uit welke draad de pluggen bevestigd, zolang ze overeenkomen met de paren aansluiting zoals in de volgende stappen.
Aangezien de rood / oranje draad zijn verbonden met één van de strengdraden wordt 6 gevulde draad als de aarddraad.Merk welke draad is verbonden met elk uitsteeksel van de stekkers.VOOR 220 (hoog) voltage:

Dit is de pigtail dat de motor wordt aangesloten op het stopcontact. Ik heb één voor 110 volt en een voor de 220. De verschillende aansluitingen voor lage en hoge voltages zijn gemaakt in de aansluitkast in plaats van het vak op de zijkant van de motor. Het heeft 4 snoeren; 2 voor verbinding met de motor 1 voor stroom en 1 voor een schakelaar. Alle stekker / combinaties verschillend zodat ze niet kunnen worden verwisseld.Snijd 2 lengtes van koord en bevestig een FEMALE 110 volt aansluiting op één en een vrouwtje 220 volt aansluiting naar de andere.Nogmaals, markeren elke draad aangezien beide sockets paren hun corresponderende stekker van de motor. Voer de koord door de verdeelkast en klem op zijn plaats.Snijd 2 lengtes van koord, sluit een MALE 220 Volt stekker op een koord om de macht en maak FEMALE 110 volt aansluiting (zonder massa-aansluiting) naar het andere snoer voor een switch. Vervolgens het andere uiteinde aan de aansluitdoos.

Bevestig een MALE 110 volt stekker (zonder aardpen) om de schakelaar snoer op uw apparaat.Maak de aansluitingen in de aansluitkast volgens het schema voor hoogspanning operatie. Sluit de twee draden voor de schakelaar in overeenstemming met één van de voedingskabels (lijn). Voor hoogspanning worden beide elektrische leidingen zodat één geactiveerd kan worden gebruikt voor de schakelaar.VOOR 110 (LOW) voltage:

Fabriceren van een tweede pigtail op dezelfde wijze als hierboven vervangen door een MALE 110 VOLT stekker voor het netsnoer (Stap 7) en het maken van de aansluitingen in de aansluitkast volgens laagspanning werking volgens het schema (Stap 8).

Sluit de twee draden van de schakelaars in lijn met de draad is aangesloten op de LEFT riek van de plug als we kijken naar de stekker (zoals op de foto). Deze riek voegt in de juiste sleuf op een stopcontact dat is bekrachtigd.Hier is de motor en hoogspanning vlecht als geïnstalleerd op mijn tafel zag. Als een andere locatie heeft slechts 110 volt stroom beschikbaar is, gebruik ik gewoon de 110 volt draad.Hints

Als uw motor heeft meer dan 6 draden, een 4-aderige kabel en 4-polige stekker / bus kan worden gebruikt.

Wees altijd voorzichtig werken rond elektrische apparaten! Double check alle aansluitingen alvorens.

Etiket of kleurcode elke stekker / paar en de pigtail als geheel, zodat de motor alleen worden bediend met de bijbehorende staartjes.

Train anderen die de apparatuur hoe de staartjes te verbinden gebruiken.

Share This Post