Index / Eten drinken / Hoe maak je een eenvoudige Pot Sticker saus

Share This Post

Eten drinken

Hoe maak je een eenvoudige Pot Sticker saus

Of u liever uw saus kruidig, zoet of gekust met citrus, opzwepende up een zelfgemaakte saus pot stickers begeleiden vereist slechts een paar ingrediënten en een minimale inspanning. Begin met een sojasaus en rijstazijn basis, ingrediënten toe te voeg

Advertisement

Of u liever uw saus kruidig, zoet of gekust met citrus, opzwepende up een zelfgemaakte saus pot stickers begeleiden vereist slechts een paar ingrediënten en een minimale inspanning. Begin met een sojasaus en rijstazijn basis, ingrediënten toe te voegen dan van uw keuze om de smaak naar uw smaak te bouwen. Deze pot sticker saus levert een pittige variant, waarin wordt opgeroepen tot zowel warm chili olie en rode peper vlokken naar twee dimensies van warmte die in balans is met vers geraspte gember en een vleugje suiker toe te voegen.

Start tot Finish: 5 minuten

Porties: 3-4

Moeilijkheidsgraad: Beginner

ingrediënten

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels rijstazijn

1/2 tot 1 theelepel chili-olie

1/2 tot 1 theelepel verse gember, geraspt

1/2 theelepel kristalsuiker

1/4 theelepel rode peper vlokken (optioneel)

Fijngehakte lente-uitjes, voor de garnering

Routebeschrijving

Combineer alle ingrediënten in een kom en klop ze te combineren, tot de suiker is opgelost. Strooi fijngehakte lente-uitjes op de top van de pot sticker saus om te garneren.

Vervangingen and Variations

Laat de rode peper vlokken en vervang de hete chili olie met andere olie als je niet graag warmte, ga dan voor een neutrale olie zoals extra vergine olijfolie aan de zoute tartness van de saus laten schijnen, of proberen met behulp van sesamolie aan toe te voegen nuttiness. In plaats van hot chili-olie, gebruik dan een favoriete hete saus, zoals Sriracha, of sambal om warmte toe te voegen.

zoete saus

Vervang de rijstazijn met mirin, dat is een zoete rijstwijn, tot de saus een zoetere smaak te geven. U kunt ook gebruik maken van bruine suiker in plaats van kristalsuiker tot een zoetheid toe te voegen met een vleugje melasse. Laat de hete chili-olie en rode peper vlokken uit bij het maken van zoete varianten zodat de warmte de zoetheid niet overweldigen. Of, laat de rode peper vlokken in een zoete en kruidige saus te maken.

Citrus Sauce

Voeg 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil en vervang de chili-olie met jus d'orange tot een heldere kick van citrus toe te voegen.

Andere Smaakvolle Variations

Als je niet van gember, te vervangen door gehakte knoflook tot een pittige knoflooksaus of pindakaas op een pittige pinda dipsaus creëren.

Tip

** Sojasaus bevat veel natrium **, maar u kunt het bedrag op uw pot sticker saus te verminderen door te kiezen voor een ** zoutarm sojasaus **, te vervangen door ** vloeibare aminozuren ** of door het maken van je eigen [zelfgemaakte sojasaus] (http://www.timescolonist.com/life/it-s-not-hard-to-make-a-substitute-for-soy-sauce-1.3009).
In plaats van suiker, honing gebruiken ** ** naar ** natuurlijk zoeten ** de saus.

Share This Post