Index / Elektronica / Hoe maak je een dynamische microfoon Reparatie

Share This Post

Elektronica

Hoe maak je een dynamische microfoon Reparatie

Microfoons met dynamische elementen zijn de industriestandaard voor live performance. Robuust ontworpen, zijn ze in staat om ruwe behandeling en zware omstandigheden beter dan hun delicate condensor en lint element tegenhangers weerstaan. Zoals elk e

Advertisement

Microfoons met dynamische elementen zijn de industriestandaard voor live performance. Robuust ontworpen, zijn ze in staat om ruwe behandeling en zware omstandigheden beter dan hun delicate condensor en lint element tegenhangers weerstaan. Zoals elk elektronisch apparaat, zij zijn gevoelig voor schade onder extreme omstandigheden. Gelukkig zijn ze relatief eenvoudig te repareren met een beetje geduld en elektronische soldeer ervaring.

Wat je nodig hebt

Soldeerbout en soldeer

Precision schroevendraaier

voltmeter

Punttang

Interne Onderdelen en functie van Dynamic Microphones

Het hart van een dynamische microfoon is de cartridge. Dynamische patronen geïntegreerde stelsels die bestaan ​​uit een komvormig membraan en elektromagneet vergelijkbaar met een luidspreker. Het geïntegreerde ontwerp isoleert en beschermt componenten cartridge uit atmosferische omstandigheden en biedt een redelijke bescherming tegen stoten.

Geluid veroorzaakt de membraan in trilling en de elektromagneet zet om in elektrische signalen. De signalen worden op een kleine transformator verstuurd worden naar de microfoon kabelconnector. Sommige dynamische microfoons zijn voorzien van een aan / uit schakelaar.

Wat kan verkeerd gaan

Herhaalde gevolgen kan een evenwichtige plaatsing van het membraan te veranderen, waardoor het vrije verkeer ophouden. De toevallige introductie van spanning uit via de microfoonkabel kan burn-out van de bedrading, transformator, cartridge of alle drie.

Interne bedrading en aansluitingen zijn goed beschermd en beveiligd, en zij zullen niet falen, tenzij hoogspanning heeft veroorzaakt schade of ondeugdelijke bedrading modificatie is uitgevoerd. Slechte bedrading reparatie kan resulteren in een zwakke soldeerverbinding of slechte verbinding.

microfoon Problemen oplossen

Effectief oplossen van problemen van alle elektronische apparatuur wordt het best uitgevoerd door de inspectie voor de hand liggende onderdelen eerst. Als een microfoon stopt met werken, ruilen met een bekende werkeenheid. Als het geluid is nog steeds niet aanwezig is, wijzigt u de kabel. Zorg ervoor dat de versterking apparaat operationeel is, en dat de aan / uit schakelaar in de "on" positie.

Interne problemen oplossen en reparaties

Als de microfoon zelf wordt geacht om de dader te zijn, koppelt u de microfoonkabel en ga verder met interne problemen.

Een voltmeter of de continuïteit tester is het handig om draad continuïteit controleren van begin tot eind. Begin met het zorgvuldig te demonteren van de microfoon, te beginnen bij de kabelaansluiting einde. Een kleine set-schroef op de onderste buitenkant behuizing stelt de connector. Sommige set-schroeven te verwijderen uit de behuizing, terwijl anderen binnen schroeven op de connector te bevrijden.

Trek de stekker met een buigtang en inspecteren alle soldeerverbindingen en draad isolatie voor verbranding of rafelen. Als een soldeerverbinding of draad end loszit of gerafeld, re-solderen van de verbinding. Bij verbranding isolatie blijkt, is verder onderzoek van andere componenten vereist.

De microfoon transformator tussen de kabelconnector en de patroon, of kan worden geïntegreerd in de patroon zelf, waardoor inspectie moeilijk of onmogelijk. Als de transformator zichtbaar is, kijk voor de hand liggende tekenen van brand van de eenheid en het aansluiten van kabels en controleer de integriteit van de soldeerverbindingen.

Als een aan / uit-schakelaar is geïnstalleerd, verwijdert u de twee externe bevestigingsbouten en voorzichtig trek het toestel. Controleer de draad en soldeerverbindingen en zet de schakelaar heen en weer, het gevoel voor positieve schakelen actie. Als de schakelaar voelt slordig, te omzeilen door de draad los te koppelen van de schakelaar, het maken van een tijdelijke verbinding. Steek de stekker in de microfoon om te controleren op de werking.

De meeste operationele problemen met dynamische microfoons zijn te wijten aan het falen cartridge. Aangezien de cartridge wordt afgedicht en ontworpen om kleine maatafwijkingen, reparatie gewoonlijk niet mogelijk is en moet worden vervangen.

Verwijder de grill bekleding door het losdraaien van het of het verwijderen van alle schroeven en til de cartridge. Controleer de bedrading en Soldeer als er problemen zijn evident. Als de bedrading goed, nemen de cartridge defect is. Noteer alle nummers gedrukt op de cartridge, en het volledige modelnummer van de microfoon. Neem contact op met de fabrikant of uw dealer bestellen van onderdelen.

Installatie van cartridges, transformatoren, schakelaars en kabelaansluitingen is een eenvoudige handeling, waarbij het solderen van de nieuwe onderdelen op zijn plaats. Wees er zeker van om de draden te bestempelen als naar hun oorspronkelijke posities. Om de cosmetica van uw nieuw gerepareerde microfoon verbeteren, buitenkant metalen roosters zijn ook beschikbaar tegen een redelijke prijs.

Hints

Met zorg en gezond verstand, zal uw dynamische microfoon vele jaren een betrouwbare service leveren. Als je niet verlangen om reparaties uit te voeren op uw eigen, veel fabrikanten bieden express reparatieservice voor een vast bedrag via de mail.

Koppel microfoonkabel van de versterker voor het uitvoeren van het werk.

U moet elektronische soldeer vaardigheden en het gebruik van een klein wattage ijzer om oververhitting van componenten, die verdere schade kan veroorzaken.

Share This Post