Index / Cars / Hoe maak je een Diesel Injection Pump in een Dodge 2003 vervangen

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Diesel Injection Pump in een Dodge 2003 vervangen

Een dieselmotor is een optie voor veel Dodge voertuigen, in het bijzonder zware vrachtwagens. Een acht-cilinder 5,9-liter dieselmotor is beschikbaar voor de 2003 Dodge Ram 2500 3/4 ton pick-up. Deze motor maakt gebruik van brandstofinjectie en vereis

Advertisement

Een dieselmotor is een optie voor veel Dodge voertuigen, in het bijzonder zware vrachtwagens. Een acht-cilinder 5,9-liter dieselmotor is beschikbaar voor de 2003 Dodge Ram 2500 3/4 ton pick-up. Deze motor maakt gebruik van brandstofinjectie en vereist een injectiepomp om de brandstof onder druk te houden. De procedure voor het vervangen van de diesel injectiepomp is hetzelfde voor alle full-size Dodge trucks gemaakt 2001-2005.

Wat je nodig hebt

Dopsleutel set

momentsleutel

schroevedraaier

Koppel de kabels van de negatieve accupolen met een dopsleutel. Verwijder de gashendel koppeling en de beugel. Koppel de brandstof afvoer spruitstuk, en maak de brandstofleidingen van de injectiepomp. Verwijder de brandstof lucht controle buis en de connector voor de brandstof afsluiter van de injectiepomp. Koppel de steunbeugel en olie vulbuis van de injector pomp.

Zet een winkel doek over de opening in de injector pomp versnelling dekking. Verwijder de versnelling behoud van moer en ring voor de injector pomp met een dopsleutel. Draai de krukas met de klok mee met een dopsleutel tot het bovenste dode pin op de krukas valt in de versnelling timing gat. Trek de pen uit de versnelling timing gat.

Verwijder de schroef en de ring van de injectiepomp met een dopsleutel. Draai de schroef tot 22 ft. Lbs. met een momentsleutel en duw het aandrijftandwiel voor de injectiepomp van de aandrijfas. Koppel de moeren voor de injectie pomp met een dopsleutel. Verwijder de injectiepomp van het carter.

Installeer de nieuwe injectiepomp en draai de moeren met de hand, ervoor te zorgen dat de pomp vrij op haar slots kan bewegen. Sluit de drive versnelling om de aandrijfas met zijn moer en ring. Draai de moer om tussen de 11 en 15 ft. Lbs. met een momentsleutel.

Draai de injectiepomp tegen de klok in tot het nemen van spullen zweep. Draai de moeren tot 18 ft. Lbs. met een momentsleutel. Sluit de steunbeugel van de injectiepomp. Draai de moer voor de pomp aandrijftandwiel tot 48 ft. Lbs.

Sluit de olievulpijp en connector ventiel voor de brandstof afsluiter naar de injector pomp. Bevestig de brandstofleidingen van de injector pomp. Installeer de brandstof afvoer spruitstuk en gas koppeling met een dopsleutel. Sluit de kabels voor de negatieve accupolen.

Draai de ontluchting bout op de brandstof rail met een dopsleutel. Druk op de primer knop op de brandstof overdracht pomp tot de brandstof uit de ontluchtingsschroef niet langer luchtbellen. Draai de ontluchtingsschroef tot 72 in. Lbs. met een momentsleutel. Start de motor en controleer op brandstoflekkage.

Share This Post