Index / Cars / Hoe maak je een diagnose van uw Check Engine Light Probleem gratis

Share This Post

Cars

Hoe maak je een diagnose van uw Check Engine Light Probleem gratis

Voorafgaand aan 1996 verschillende merken en modellen gebruikt verschillende soorten computer programmeren en zelfdiagnose protocollen gezamenlijk aangeduid als Onboard Diagnostics, Serie I. Deze tientallen verschillende programmeertalen betekende da

AdvertisementVoorafgaand aan 1996 verschillende merken en modellen gebruikt verschillende soorten computer programmeren en zelfdiagnose protocollen gezamenlijk aangeduid als Onboard Diagnostics, Serie I. Deze tientallen verschillende programmeertalen betekende dat de meeste auto's alleen kan worden gediagnosticeerd door monteurs die ofwel moest machines lees de codes of de know-how om het te doen. Dingen hebben gekregen een beetje gemakkelijker omdat Uncle Sam stelde het gemeenschappelijk protocol nu aangeduid als OBD-II. Typerend voor de meeste technologische vooruitgang, "makkelijker" heeft uiteindelijk geleid tot "goedkoper", die in veel gebieden gelijk nu "vrij."

Wat je nodig hebt

Naslagmateriaal voor uw auto

Bepalen of uw auto heeft een driver-toegankelijke code-leessysteem. Voorafgaand aan 1996, veel auto's gebruik gemaakt van de "blinky light" -systeem, waarbij de bestuurder zijn contactsleutel zou in- en uitgeschakeld een paar keer om de auto zelf-diagnose systeem te activeren. Raadpleeg de handleiding van uw eigenaar of reparatie verwijzing naar de juiste toetsencombinatie vast te stellen.

Tel de "check engine" licht knippersignalen, want het komt overeen met een twee-cijferige numerieke code. De eerste serie van flitsen (over het algemeen lang knippert) geven je de tientallen plaats; een pauze meestal volgt, voorafgaand aan een aantal korte flitsen die u de degenen plaats. Bijvoorbeeld, zes lange flitsen, een pauze en drie korte flitsen gelijk een code 63.

Vergelijk je code lezen om de codes die worden gebruikt door de fabrikant tijdens het modeljaar van uw voertuig. U kunt deze codes online te vinden door het invoeren van "(fabrikant) ALDL codes" in uw favoriete zoekmachine.

Lees huidige OBD-II-codes door simpelweg het nemen van uw auto naar uw lokale auto-onderdelen winkel. AutoZone, Advance Auto, Pep Boys, Jiffy Lube en een aantal anderen bieden een gratis OBD-II code-reading service. Vaak is de scanner leest opgeslagen (inactieve) codes, de andere keer zal het niet; hoe dan ook, moet de technicus in staat om alle opgeslagen codes met behulp van zijn hand-held scanner te wissen.

Hints

Sommige keten auto-onderdelen winkels zullen een nominale vergoeding voor de code-reading dienst - het is aan die bepaalde franchise-eigenaar - maar check rond en je zult waarschijnlijk iemand vinden die niet in rekening brengen. Zelfs kleine garages meestal bij een OBD-II-scanner, dus pick-up een telefoonboek en beginnen met bellen. De worst case scenario is dat u zult hebben om de auto te nemen naar een dealer, die altijd over de juiste apparatuur, maar zal zeker vragen voor de service.

Sommige auto merken vereisen dat u een jumper (of paperclip) tussen twee van de terminals in de haven onderhoud van de auto in te voegen om de ALDL blinky licht functie te activeren. Als de fabrikant een dergelijk jumper vereist, dan doe je huiswerk voordat u deze aanraakt die poort. Jumping de verkeerde twee terminals kan de computer van uw auto bak.

Share This Post