Index / Eten drinken / Hoe maak je een Cross Rib Steak Smoor

Share This Post

Eten drinken

Hoe maak je een Cross Rib Steak Smoor

Cross-cut biefstuk, ook wel bekend als rundvlees schouder biefstuk en halslap, komt vanaf de voorkant schouder van de koe. Chuck is populair omdat het een mager vlees, maar het gebrek aan vet marbelization kan het vlees droog en hard wordt wanneer ge

AdvertisementCross-cut biefstuk, ook wel bekend als rundvlees schouder biefstuk en halslap, komt vanaf de voorkant schouder van de koe. Chuck is populair omdat het een mager vlees, maar het gebrek aan vet marbelization kan het vlees droog en hard wordt wanneer gekookt. Cross-cut steaks en andere mager rundvlees steaks zijn zeer geschikt voor stoven, een kooktechniek waarbij vlees wordt gestoofd in vloeistof over een langere periode om het vochtig en zacht te houden.

Wat je nodig hebt

Diverse kruiden

vloeibare marinade

nederlandse oven

Olie

Tang

Gehakte aromatische groenten

Wijn

Runderbouillon

Bier

Houten lepel

Bestrooi de biefstukken op smaak, met behulp van uw keuze van de droge kruiden en vloeibare marinade. Vloeibare marinade wordt aanbevolen voor mager rundvlees chuck want het voegt vocht aan het vlees. Omvatten vlees en in de koelkast gedurende ten minste één uur of 's nachts voor de beste smaak infusie.

Heat net genoeg olie om de bodem van een Nederlandse oven op een matig hoog vuur lijn. De olie moet sissen als een druppel water schiet. Als u niet beschikt over een Nederlandse oven hebben, zal elke pan met een goed sluitend deksel werken.

Voeg de kopse steaks de hete olie en bak elke kant 2-3 minuten of totdat ze ontwikkelen een goede schroeien, aangegeven met een donker bruine kleur. Haal de steaks uit de pan en zet het vuur medium of medium-laag.

Voeg gehakte aromatische groenten in de pan en bak in de olie om meer smaak toe te voegen aan de pan. De eenvoudigste aromatische groenten bekend als mirepoix mengsel dat uien, wortels en selderij omvat. U kunt andere ingrediënten om uw smaak aan te passen, zoals knoflook, venkel, pastinaak, champignons en in blokjes gesneden paprika's toe te voegen. Haal de groenten uit de pan wanneer gekarameliseerde of een diep bruine kleur.

Een splash of twee van een smoren vloeistof in de pan en gebruik een houten lepel of spatel te schrapen de opgeplakte biefstuk en groenten bits van de zijkanten van de pan, een proces genaamd deglazing. Deze bits die koken aan de zijkant van de pan geven een rijke smaak aan het smoren vloeistof. Common smoren vloeistoffen onder droge rode of witte wijn, runderbouillon, donker bier of gewoon water.

Voeg meer braising vloeistof in de pan tot een diepte gelijk aan een kwart tot een halve dikte van de biefstuk. De steaks mag niet worden ondergedompeld in een vloeistof wanneer terug in de pan toegevoegd. Gebruik een stoven vloeistof dan de vloeistof u gebruikt om de pan blussen zodat de smaken in het vlees en liquide zijn gelaagd en meer complex. Breng de vloeistof aan de kook en zet het vuur tot medium-laag of laag, zodat de vloeistof simmers.

De terugkeer van de cross-cut steaks aan de stoven pan. Schep het smoren vloeistof over de steaks en dek af met een deksel. Je zou ook graag de gekarameliseerde aromatische groenten weer in de pan, zodat ze het vlees en saus kan blijven smaak.

Simmer de steaks in de stoven vloeistof voor ongeveer 90 minuten, draai af en toe. Voeg meer vloeistof in de pan tijdens het koken naar beneden, maar nooit worden afgedekt door het vlees met vloeistof. Indien gewenst kunt u groenten toe te voegen aan de pan ongeveer 45 minuten voordat het vlees gaar is.

Haal het vlees en de groenten uit de pan na 90 minuten; de inwendige temperatuur voor rundvlees moet een minimum van 160 graden Fahrenheit te bereiken, maar er is echt niet nodig om een ​​vleesthermometer gebruiken zoals lange kooktijd.

Share This Post