Index / Tuin / Hoe maak je een Crabapple boom te planten

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een Crabapple boom te planten

Hoewel de vrucht van crabapples (. Malus spp) zijn minder dan 2 inch breed en zuur, worden de bomen op grote schaal aangeplant om hun kleurrijke lente bloeit - en ze zijn ook goed voor de bestuiving van eetbare appel soorten. Het planten van een crab

AdvertisementHoewel de vrucht van crabapples (. Malus spp) zijn minder dan 2 inch breed en zuur, worden de bomen op grote schaal aangeplant om hun kleurrijke lente bloeit - en ze zijn ook goed voor de bestuiving van eetbare appel soorten. Het planten van een crabappleboom is niet veel anders dan het planten van andere fruitbomen, behalve dat ze dichter bij hun wilde voorouders dan eetbare appels, dus het is niet goed om het planten van de bodem te verrijken.

Zon en bodem

Plant crabapple jonge boompjes op een plaats waar ze acht tot 12 uur direct zonlicht per dag kan krijgen. Zij zullen groeien in vrijwel elk type van de bodem, maar net als rijke leem beste en een bodem pH-waarde van 5,5 tot 6,5; leem is een combinatie van klei, silt en zand. Tenzij uw bodem is bijna zuiver zand, niet amenderen. Als het zand, werk compost in de top 6 tot 8 inches van de bodem om te helpen bij het vasthouden van water. Het is niet goed te planten crabapple bomen omgeven door gazon, omdat ze de neiging om meer mest dan ze nodig hebben.

Het planten van Tijd en Klimaat

U kunt een crabapple boom planten met aardkluit elk moment van het jaar - al zomerweer is meest stressvolle. Begin van de herfst en het voorjaar zijn beide goed, maar als je strenge winters in uw omgeving, fabriek in het voorjaar. Plant bomen met kale wortel alleen in het voorjaar. Crabapples zal groeien in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 4a tot 8a.

Het planten van Basics

Crabapple bomen variëren van 5 tot 25 voet hoog, afhankelijk van de soort; luifel spread varieert tussen 10 en 25 voet. Afhankelijk van hun volwassen afmetingen, ruimte crabapple bomen 10 tot 20 voet apart. Graaf het plantgat twee tot drie keer zo breed als de kluit en dezelfde diepte. Plant een jonge boom op dezelfde diepte als het werd gekweekt in de kwekerij of niet meer dan 1 tot 2 inch hoger. Plaats de boom in het gat en vul het halfvol bodem. Om de bodem af te wikkelen en te elimineren luchtzakken, water het goed. Nadat het riool, vul de rest van het gat met de bodem en water het weer.

Water en mest

Een goede manier om uw crabappleboom water zonder te overdrijven is om 2 gaten te boren 1/8-inch breed in de buurt van de bodem van een 5-liter plastic emmer. Vul de emmer met 2 liter water per kubieke voet van de wortelzone. Bijvoorbeeld, een krab appel kwekerij jong boompje in een 5-liter container heeft een wortelzone van ongeveer 1/2 kubieke voet, waarbij 1 liter water in de emmer. Het gezicht van de gaten in de buurt van de crabapple wortels en laat het water druppelen totdat de emmer leeg is. Doe dit twee tot drie keer per week de eerste paar maanden na het planten de bodem goed vochtig maar niet vochtig houden. Er is geen noodzaak om een ​​crabapple bevruchten het eerste jaar.

Share This Post