Index / tech / Hoe maak je een corrupte SD Card Reparatie

Share This Post

tech

Hoe maak je een corrupte SD Card Reparatie

SD geheugenkaarten zijn geschikt voor draagbare data-opslag en het verplaatsen van gegevens van de ene computer naar de andere. Ze worden ook vaak gebruikt in digitale camera's om beelden op te slaan en ze gemakkelijk transporteerbaar computers en dr

Advertisement

SD geheugenkaarten zijn geschikt voor draagbare data-opslag en het verplaatsen van gegevens van de ene computer naar de andere. Ze worden ook vaak gebruikt in digitale camera's om beelden op te slaan en ze gemakkelijk transporteerbaar computers en drukkers. Af en toe kan je merken dat je de gegevens niet kunnen openen op een kaart. Dit kan variƫren van mild vervelend om katastrofisch.
Merk op dat er geen garantie is dat u uw gegevens kunt ophalen van uw kaart. Als de kaart fysiek of elektronisch beschadigd is, kan het niet te repareren zijn. Maar hier zijn een aantal dingen te proberen als u uw gegevens niet kunnen openen vanaf een SD-kaart.

Wat je nodig hebt

Computer met SD-kaartlezer of een externe USB-kaartlezer

Bepaal het type SD-kaart die je hebt. Als het 2 GB of minder, dan is het een standaard SD-kaart. Als het 4GB of meer, dan is het een hoge capaciteit of SDHC-kaart. (Er zijn een aantal standaard 4 GB SD-kaarten, maar de meeste zijn SDHC). Een SDHC-kaartlezer is vereist om de hoge capaciteit kaarten te lezen, omdat het toewijzen van geheugen formatteren is anders. Als uw gegevens op een SDHC-kaart, kan het intact zijn, maar je zult het SDHC-apparaat nodig om het te lezen. Sommige apparaten, zoals readers en camera's, kan software downloads beschikbaar om het apparaat te upgraden naar de SDHC-kaarten te lezen. Ga naar de website van de fabrikant van het apparaat om te bepalen of een dergelijke upgrade beschikbaar is.

Plaats de SD-kaart in de kaartlezer. Als er geen stationsletter is toegewezen, dan is de computer is het niet te lezen. In sommige gevallen kan de lezer een stationsletter worden toegewezen, maar als je er op klikt krijg je de melding "Plaats diskette in station E:" wat aangeeft dat het niet van de kaart leest.

Soms kan een bepaald apparaat niet een SD-kaart, terwijl andere apparaten te lezen. Als u geen ander apparaat hebt, vraag een vriend om te proberen je kaart te lezen.

Misschien vindt u dat uw computer toegang tot de kaart, maar zal niet de bestanden te lezen op. Probeer verschillende bestanden op de kaart. Als sommige van hen lezen en andere niet, dan kan een of meer bestanden corrupt zijn. Er zijn tal van file recovery programma's beschikbaar; sommigen van hen zijn gratis. Als bepaalde vitale delen van het bestand zijn beschadigd dat het niet voor vergoeding in aanmerking. Soms is het scannen van de SD-kaart zal dingen te repareren. Het zal meestal niet corrigeren slecht bestand, maar het kan het proberen waard zijn. Om dit te doen, zoekt u de kaart in "My Computer" of Windows Verkenner "en klik met de rechtermuisknop op. Selecteer in het pop-up menu, klik op" Eigenschappen. "Een nieuw venster met een cirkeldiagram toont de gebruikte en de beschikbare ruimte op de schijf. Selecteer het tabblad "Extra", klik op de knop "foutcontrole". Klik op het selectievakje voor de vaststelling van fouten in het bestandssysteem en klik op de knop "Start". het proces zou slechts een paar seconden duren.

In sommige gevallen kan geen van de bestanden worden gelezen. Soms is de directory zal een lijst van de bestandsnamen, maar de bestanden kunnen niet worden geopend. In andere gevallen, de bestandsnamen zijn onleesbare tekens of ze kunnen niet opdagen at all. Klik met de rechtermuisknop op de stationsletter en selecteer 'Eigenschappen'. Het cirkeldiagram wordt de gebruikte ruimte op de kaart te tonen. Als het alle of vrijwel alle vrije ruimte, toont vervolgens zijn de bestanden zijn verwijderd of de map is gewist. In dit geval kan een file recovery of undelete programma te helpen (maar niet op rekenen).

Als je kaart leest oke, maar je kunt een bestand niet op te slaan, kan de kaart tegen schrijven worden beveiligd. Aan de rand van de kaart is een kleine schuifschakelaar gewoonlijk aangeduid als "Lock." Als deze schakelaar weg wordt geschoven van de connector van de kaart, dan is het "op slot" of schrijven beveiligd. Op te slaan of bestanden op de kaart te wijzigen, moet de schakelaar in de ontgrendelde positie of de richting van de connector van de kaart.

Als u nog steeds niet kunnen lezen of schrijven naar de kaart, worden uw bestanden waarschijnlijk verloren. Er zijn enkele schijf diagnostische hulpmiddelen beschikbaar, maar sommige van hen zal niet werken op geheugenkaarten. Als je jezelf hebt neergelegd bij het verlies van uw bestanden, kunt u nog steeds gebruik maken van de kaart geformatteerd wordt. Om dit te doen, klik met de rechtermuisknop op de stationsletter en selecteer het formaat. Dit zal alles op de kaart gewist dus zorg ervoor dat u alles hebt gekopieerd naar een andere schijf. Wanneer de kaart wordt geformatteerd de directory structuur wordt nagebootst, zodat je nu moet hebben volledige toegang tot de kaart. Als de kaart nog steeds niet werken, is het tijd om ervan te ontdoen.

Share This Post