Index / Cars / Hoe maak je een Chevy Small Block Vliegwiel Identificeer

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Chevy Small Block Vliegwiel Identificeer

Vliegwielen zijn gemonteerd aan de achterzijde van de motor op handmatige shift voertuigen - vlak voor het koppelingssamenstel en transmissie - en onder het koppelingshuis. Het primaire doel van het vliegwiel momentum van de draaiende motor te versch

AdvertisementVliegwielen zijn gemonteerd aan de achterzijde van de motor op handmatige shift voertuigen - vlak voor het koppelingssamenstel en transmissie - en onder het koppelingshuis. Het primaire doel van het vliegwiel momentum van de draaiende motor te verschaffen; Het moet goed worden afgewogen. Het tweede doel is om te paren met de startmotor; Dit laat de startmotor om de motor te starten. Het installeren van de verkeerde vliegwiel kan ernstige schade aan de motor veroorzaken.

Wat je nodig hebt

Machinist heerser

Meet de diameter van het vliegwiel met liniaal een machinist. Volgens Jam prestaties Transmissions, het vliegwiel maten voor small-block Chevrolet motoren zijn de 12.75 inch en 14 inch. The14-inch vliegwiel wordt gebruikt op de 400 kubieke inch kleine blok en big-block Chevrolet motoren.

Tel de tanden aan de rand van het vliegwiel. De 12.75-inch vliegwiel heeft 153 tanden; de 14-inch vliegwiel 168 tanden. Het enige kleine-stremming Chevrolet motor die de 14-inch, 168-tand vliegwiel gebruikt, is de 400 cubic inch.

Kijk voor een tegengewicht. Alle Chevrolet kleine blokken intern evenwicht, met uitzondering van de 400 kubieke inch small-block, de 400 kubieke inch motor vliegwiel een contragewicht bevestigd aan het vliegwiel plaat.

Bepaal het vliegwiel-flensbout patroon. Dit zijn de boutgaten in de omgeving van het midden van het vliegwiel. Volgens GM Parts Direct, 1955-1985 small-block Chevrolet vliegwielen hebben een 3,58-inch bout patroon, terwijl 1986 en later vliegwielen hebben een 3-inch boutpatroon. Bepaal de boutpatroon door de afstand tussen de boutgaten. Zo'n 350 kubieke-inch en kleinere motor-vliegwielen hebben boutgaten beide patronen tegemoet

Hints

Small-block Chevrolet motoren omvatten verplaatsingen van 265-400 kubieke inch, met uitzondering van de Chevrolet 396 kubieke inch, die als grote blok motor.

Share This Post