Index / Cars / Hoe maak je een Chevy Rear End Identificeer

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Chevy Rear End Identificeer

Een achtereinde van een auto is de combinatie van de achteras en differentiëlen zich aan de achterzijde van het voertuig ofwel ingekapseld in een gietijzeren of aluminium behuizing. Het zet de torsie die door de overbrenging, waardoor de vermogensove

AdvertisementEen achtereinde van een auto is de combinatie van de achteras en differentiëlen zich aan de achterzijde van het voertuig ofwel ingekapseld in een gietijzeren of aluminium behuizing. Het zet de torsie die door de overbrenging, waardoor de vermogensoverdracht die het voertuig bestuurt. Volgens Chevrolet High Performance, de meest voorkomende GM / Chevrolet achterste einden zijn de 7.5- en 8.2-inch, 10- en 12-bout en Dana 60. Hoewel Chevrolet verschillende achterste end modellen is gebruikt door de geschiedenis heen, kunnen alle visueel worden geïdentificeerd . Casting codes kunnen ook worden gebruikt om de productiedatum identificeren.

Tel het aantal inspectie deksel bouten aan de achterkant behuizing. De inspectie deksel op de achterkant van de behuizing, gezien door op zoek naar onder de kentekenplaat aan de achterzijde van het voertuig. Het is een rond deksel vastgemaakt met bouten, gebruikt om toegang tot de differentieeloverbrengingen krijgen.

Identificeer de meest voorkomende GM kop-staartbotsingen types. Volgens Year One Tech, de bout nummer telling is als volgt: 10 bouten op GM 10-bout, 8,25 en Dana 60 achterste einden, 12 bouten aan de GM 12-bout achterzijde en negen bouten op de GM 7.25.

Kijk naar de vorm van de inspectie deksel en de pakking. Alle Chevrolet achterste uiteinden kunnen worden geïdentificeerd door het vergelijken van de pakking vorm van een identificatienummer grafiek vergelijkbaar met het vinden op Drivetrain's differentiële identificatie pagina (zie referenties). Een visuele grafiek van verschillende GM / Chevrolet achterste uiteinden is te vinden op de Ring & Pinion's differentiële types webpagina (zie referenties).

Zoek de GM vervaardigd kop-staart-casting date op de behuizing. Het ligt aan de basis van het huis, op een vlak oppervlak naar boven. Het bestaat uit een letter en drie cijfers, dat wil zeggen, A141. De eerste positie "A" staat voor de maand van vervaardiging, in dit geval, januari. De tweede en derde positie vertegenwoordigen de dag van de maand en de laatste positie is de tien jaar. Maand codes beginnen met "A" voor de maand januari en eindigen met "L" voor de maand december.

Hints

Volgens Nasty Z28, werd het GM / Chevrolet 12-bolt achterkant gemaakt van 1965 tot 1971. Daarna GM stelde het "corporate" achterzijde, een 10-bout achterzijde die Feartures van zowel de 10- en geïntegreerde 12- bout achter eindigt.

Achtereinden met meetsystemen aanduidingen zijn genoemd naar de diameter van het ringwiel, namelijk 7,2 en 8,5 inch.

Zoals Chevrolet gebruikt veel verschillende achterste-end modellen door de jaren heen, het gieten codes variëren in zowel de locatie en vertaling. De verstrekte informatie is voor GM-vervaardigde achterste einden. Andere achterste einden zijn nog steeds visueel geïdentificeerd met de gegeven informatie.

Share This Post