Index / Cars / Hoe maak je een Chevrolet koelvloeistoftemperatuursensor Test

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Chevrolet koelvloeistoftemperatuursensor Test

De koelvloeistof temperatuursensor op een Chevrolet motor door de computer van het voertuig te bepalen hoe warm of koud het koelmiddel stroomt door het motorblok op een gegeven moment, zodat de computer weet hoe de motor goed te werken. Het is moeili

AdvertisementDe koelvloeistof temperatuursensor op een Chevrolet motor door de computer van het voertuig te bepalen hoe warm of koud het koelmiddel stroomt door het motorblok op een gegeven moment, zodat de computer weet hoe de motor goed te werken. Het is moeilijk om te weten of de sensor afgebroken slechts van de normale werking van het voertuig; om uit te vinden, moet je de sensor zelf te testen. In dit geval is het project voertuig een Chevrolet Silverado 2005, maar het proces is vergelijkbaar voor andere voertuigen en Chevrolet.

Wat je nodig hebt

krik

Jack staat

multimeter

Laat het voertuig volledig afkoelen. Til de front-end met behulp van de krik, en zet het frame neer op een paar jack stands.

Zoek de koelvloeistof temperatuursensor aan de kant van het motorblok van de bestuurder, net achter de stuurbekrachtigingspomp. Koppel de elektrische aansluiting op de switch met je handen, het onthullen van twee posten op de sensor. Stel de multimeter op de Ohm symbool voor verzet. Houd de zwarte kabel van de multimeter op een post van de schakelaar en de rode draad aan de andere kant. Noteer het nummer op de multimeter, verwijder dan de aansluitingen van de sensor.

Schakel de motor en laat deze lopen gedurende 5 minuten, of totdat de temperatuur begint te stijgen. Test de sensor opnieuw met de multimeter. Als het nummer van de multimeter lager is dan het lezen zit er in Stap 2, is de sensor goed werkt. Zo niet, dan moet worden vervangen.

Share This Post