Index / Cars / Hoe maak je een Check Engine Light Reset op een 1998 Mazda Protege

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Check Engine Light Reset op een 1998 Mazda Protege

Het resetten van de check engine licht op de 1998 Mazda Protégé is een baan die je kunt meteen thuis te doen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de check engine lampje brandt. Het zou kunnen zijn op als gevolg van een simpel ding als het ver

AdvertisementHet resetten van de check engine licht op de 1998 Mazda Protégé is een baan die je kunt meteen thuis te doen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de check engine lampje brandt. Het zou kunnen zijn op als gevolg van een simpel ding als het verlaten van de tankdop eraf of te los. Het zou een meer serieuze reden dat u nodig heeft om een ​​reparatie te hebben. Als u dacht dat de reden en de noodzaak van de check engine lampje uit te schakelen, wordt het een gemakkelijke taak die u thuis kunt bereiken zijn. De Mazda Protégé is uitgerust met een eenvoudige methode om de check engine licht reset en zal alleen duurt ongeveer 15 minuten te doen.

Wat je nodig hebt

Verstelbare moersleutel

Ontstekingssleutel

Open de kap op de Protégé en goed te beveiligen is.

Verwijder de negatieve kabel van de accu door het plaatsen van de verstelbare moersleutel op de kabel los en losmaken van het. Dit zal de mogelijkheid van een elektrische schok te voorkomen.

Stel de "Check Engine" light door het krijgen in de stoel van de bestuurder en ingedrukt te houden op het rempedaal met uw voet. Laat het pedaal na 20 seconden. Deze stap vergemakkelijkt het aftappen van de computer van de elektrische stroom, waardoor de computer van het voertuig resetten en afsluiten van de "Check Engine" light.

Re-Bevestig de negatieve accukabel met de verstelbare moersleutel en laat de motorkap.

Steek de sleutel in het contactslot en start de motor. Controleer of de "Check Engine" light heeft uitgeschakeld.

Hints

Als je "Check Engine" lampje knippert versus een effen kleur, het is een indicatie van een ernstiger probleem met de motor of emissiebeperkingssysteem. Laat de auto gecontroleerd door een gekwalificeerde monteur om zeker te zijn.

Share This Post