Index / Persoonlijke financiën / Hoe maak je een Chargeback maken

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hoe maak je een Chargeback maken

Het is altijd een goed idee om te studeren uw creditcard verklaring zorgvuldig elke maand voordat u een betaling te zorgen dat alles correct is. Als u kosten voor items die u niet heeft besteld, items te ontdekken die je hebt besteld, maar nooit ontv

Advertisement

Het is altijd een goed idee om te studeren uw creditcard verklaring zorgvuldig elke maand voordat u een betaling te zorgen dat alles correct is. Als u kosten voor items die u niet heeft besteld, items te ontdekken die je hebt besteld, maar nooit ontvangen of items die waren niet wat je besteld, je moet handelen om de verkeerde lading omgekeerd hebben.

Bel de handelaar die uw creditcard voor het betrokken artikel opgeladen en proberen het probleem op te lossen. Als de heffing onrechtmatig was, te weten de details van de transactie, zoals wie er bevoegd, wat bestellen methode die zij gebruikt en aan wie het is verzonden. Als u het item besteld, maar nooit ontvangen of als het item niet zoals werd besteld of niet in goede staat na ontvangst, poging om een ​​wederzijds voordelige oplossing te werken. Als u de handelaar om de heffing te keren vrijwillig kunnen beïnvloeden, dan heb je het hele terugboeking proces te vermijden.

Verzamel alle documentatie die je hebt over de twijfelachtige transactie. Dit kan onder meer de creditcard verklaring, factuur, e-mails of andere correspondentie en ieder ander papierwerk met betrekking tot de transactie. Jagen alle data en andere informatie die u waarschijnlijk nodig voor het oplossen van het probleem zijn. Dit zal helpen bij de voorbereiding om de situatie met uw credit card maatschappij te bespreken mocht dat nodig blijken.

Houd uw creditcardmaatschappij over de problematische transactie indien u niet in staat om het probleem op te lossen door contact met de handelaar zijn geweest. Leg de situatie duidelijk, geef data en alle andere gegevens en vertel vertegenwoordiger van het bedrijf dat u hem of haar graag de onbevoegde aanval over uw account te verwijderen.

Zorg voor elke schriftelijke documentatie van uw credit card maatschappij vraagt ​​over de transactie. Dit zal helpen versnellen het onderzoek en het bedrijf toelaten om de terugboeking sneller dan kon worden gedaan zonder de juiste papieren om een ​​back-up van uw beweringen.

Snel handelen in plaats van uitstellen. Dit zal ervoor zorgen dat u vergeet niet over de kwestie en onbedoeld laat de 60-dagen termijn moet verstrijken voordat u de terugboeking proces te starten. Zestig dagen kan lijken als een lange tijd; maar, met alle andere dingen gaande in ons leven, het kan verrassend snel en daarmee onze kans om een ​​slechte lading te zetten in een goede chargeback passeren.

Share This Post