Index / Huis / Hoe maak je een Cast Iron Houtkachel Refinish

Share This Post

Huis

Hoe maak je een Cast Iron Houtkachel Refinish

Gietijzeren kachels hebben een schoonheid en de warmte die is onovertroffen door nieuwere, moderne stijl kachels. Gietijzeren houtkachels dat roest hebben aan de buitenkant kan worden afgewerkt met fornuis polish. Het verwijderen van de roest is geen

AdvertisementGietijzeren kachels hebben een schoonheid en de warmte die is onovertroffen door nieuwere, moderne stijl kachels. Gietijzeren houtkachels dat roest hebben aan de buitenkant kan worden afgewerkt met fornuis polish. Het verwijderen van de roest is geen gemakkelijke of schone taak, maar het kan worden gedaan door een vastberaden doe-het-zelver. De inspanning om de kachel refinish afhankelijk van de mate van de rust. Zorg ervoor dat de binnenkant van de kachel is in goede staat voordat u begint met het overspuiten van een kachel. Een vuurhaard die in slechte staat zal uitgebreider reparatiewerkzaamheden dan overspuiten nodig om het functioneel en veilig te maken.

Wat je nodig hebt

 • Natuurlijk draad roterende borstel

  Boren

  0-gauge staalwol pads

  kachelglans

  Tandenborstel

  Fijne draad roterende borstel

  fijne stof

Steek een grove draad roterende borstel in een boor. Bestrijk het gehele buitenoppervlak van de gietijzeren houtkachel met de borstel. Dat proces voort totdat nagenoeg alle roest is verwijderd.

Buff uit alle resterende roest vlekken op de buitenkant van de kachel met 0-gauge staalwol pads. Wrijf het oppervlak van de roestvlekken in een cirkelvormige beweging totdat de vlekken worden verwijderd.

Borstel op fornuis poetsen met een tandenborstel in een kleine cirkelvormige beweging totdat de gehele buitenkant van de kachel is bekleed. Laat de polish om 24 uur drogen. Breng een tweede laag op dezelfde manier. Laat de tweede laag om 24 uur drogen.

Steek een fijne draad roterende borstel in de boor. Buff het oppervlak van de steen met de roterende borstel. Verfijnen van de finish door te wrijven de kachel met een fijne stof tot je tevreden bent met de totale uitstraling van de kachel zijn.

Hints

Handhaving van de finish door het houden van uw kachel droog en door middel van steekproeven polijsten het oppervlak met kachel polish als dat nodig is.

Draag oog, hand en de bescherming van het gezicht bij het reinigen van het oppervlak van de kachel.

Share This Post