Index / Cars / Hoe maak je een Carburateur reinigen op een Ninja 250

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Carburateur reinigen op een Ninja 250

De Ninja 250R is een van de best verkopende Kawasaki motoren en is in continue productie sinds 1986. De Ninja 250R nagenoeg onveranderd gebleven sinds de invoering totdat het zijn eerste redesign in 2007 ontving Hoewel er enkele verschillen tussen de

Advertisement

De Ninja 250R is een van de best verkopende Kawasaki motoren en is in continue productie sinds 1986. De Ninja 250R nagenoeg onveranderd gebleven sinds de invoering totdat het zijn eerste redesign in 2007 ontving Hoewel er enkele verschillen tussen de beide varianten, ze beiden gebruik maken van een pair van carburateurs naar de 249 cc parallel-twin motor te voeden. Deze carburateurs kunnen verstoppen als benzine heeft de neiging om na verloop van tijd, waardoor een dik, kleverig slib lucht en brandstof voorkomt passeren jets en passages carburateurs. De carburateurs moeten worden verwijderd en afgebroken slib opbouw te verwijderen.

Wat je nodig hebt

Inbussleutel, 5 mm

Platte schroevendraaier

Socket, 10 mm

Dopsleutel

Tang

Phillips-schroevendraaier

Steeksleutel, 10 mm

Gasfles

houder

Carburateur schoonmaken oplossing

stempel

Socket, 12 mm

Box-end moersleutel, 8 mm

Aerosol carburateur schoner

Luchtcompressor

momentsleutel

handschoenen

beschermende brillen

Til de motorfiets op de standaard te plaatsen en laat de motor afkoelen gedurende minstens een uur.

Verwijder de zitting met behulp van de ontgrendeling ingetoetst. Trek aan de zijpanelen, zich onder het zadel, van het frame van de motorfiets. Verwijder de zijbekleding panelen met behulp van een 5 mm inbussleutel.

Draai de brandstofklep zich onder de linkerzijde van de brandstoftank naar de "on" positie, met behulp van de kraan hendel of een platte schroevendraaier. Trek de brandstof en zuigslang uit de zijkant en achterzijde van de brandstofklep met een tang. Schroef de brandstoftank bevestigingsbouten met een 10 mm-aansluiting en een dopsleutel. Til de brandstoftank van de motorfiets, haal de brandstofniveaumeter connectors van de bodem van de tank.

Koppel de diodes en de koplamp relais van de bovenkant van het batterijdeksel, gelegen tussen de zitting rails. Verwijder het batterijklepje met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Koppel de negatieve kabel, gevolgd door de positieve kabel van de accu, met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Til de batterij uit de accubak. Verwijder de schroeven uit de bodem en zijkanten van de accubak, til de doos uit het frame van de motorfiets.

Draai de bevestigingsbouten van de bovenkant van de doos lucht met behulp van een 5 mm inbussleutel. Maak de klemmen bevestigen van het luchtfilterhuis leidingen naar de carburateur en de carburateurs aan de motor met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Duw het luchtfilterhuis leidingen uit de carburateur inlaten, trek de carburateurs de motor uit.

Draai de choke-kabel houder schroef, gelegen op de top van de carburateur montage, met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Trek de choke kabel eindstuk van de choke arm. Maak de gaskabel borgmoeren, gelegen aan de rechterkant van de carburateur montage, met behulp van een 10 mm steeksleutel. Draai de gaskabel regelaars naar rechts om de kabels los te maken, trek de kabel uiteinden van de gasklep. Ontgrendelen de ruststand regelknop beugel vanaf de linkerkant van het frame van de motorfiets met een 10 mm-aansluiting.

Draai de vlotterkamer drain schroeven, gelegen op de linker kant van beide carburateurs, met behulp van een platte schroevendraaier. Giet de resterende benzine in een gas kan, draai de afvoer schroeven. Verwijder de vlotterkamers met behulp van een kruiskopschroevendraaier, plaats dan de kamers in een container gevuld met een carburator reinigingsmiddel.

Verwijder de praalwagens en pennen zweven vanaf de onderkant van de carburateurs met behulp van een punch. Trek de naald ventielen uit de klepzittingen boven de praalwagens. Schroef de vlotter zitting met behulp van een 12 mm-aansluiting. Schroef de belangrijkste jet van de naald jet houder in het midden van de carburateurs, met behulp van een platte schroevendraaier. Draai de naald jet houder met behulp van een 8 mm box-end moersleutel. Schroef de piloot jet, gelegen naast de naald jet houder, met behulp van een platte schroevendraaier. Plaats de hoofd- en piloot jets, evenals de naald straalhouder, in de carburateur reinigingsoplossing.

Verwijder de bovenste doppen van beide carburateurs met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Trek het membraan ventiel, klepveren en de jet naald uit de toppen van de carburateurs. Duw de jet naalden buiten het middenrif kleppen, plaats deze in de carburateur schoonmaken oplossing.

Verwijder de lucht cut klep aan de linkerkant van de carburateurs met behulp van een kruiskopschroevendraaier. Trek de luchtslangen van de bovenkant en onderkant van de lucht cut klep.

Spuiten de brandstof passages op de bodem van de carburateurs en de luchtwegen in de carburateur inlaten met een aerosol carburateur gladde snede. Wis vuil gevangen in de passages met perslucht. Blaas perslucht door de brandstofslangen. Herhaal dit totdat de lucht gemakkelijk door alle van de carburateur passages en brandstofslangen kan passeren.

Verwijder de jets, jet naaldhouder en naald klepzitting van de carburateur schoonmaken oplossing. Blaas perslucht door de gaten in het midden van de stralen, naaldhouder en klepzitting obstructies te verwijderen. Houd de jets tot een helder licht om te zorgen voor de jet passages zijn vrij van vuil. Föhnen de vlotterkamers en jet naalden met perslucht.

Installeer de naald klepzittingen en de klep naalden in beide carburateurs, gevolgd door de praalwagens en zweven pinnen. Schroef de naald jet houders, de belangrijkste jets en pilot-jets op zijn plaats. Installeer de vlotterkamers.

Duw de jet naalden in het middenrif kleppen, dan is de kleppen schuiven in de carburateurs. Duw het middenrif veren naar beneden en de bovenste doppen opnieuw op beide carburateurs. Installeer de lucht cut klep naar de linkerkant van de carburateurs, duw de luchtslangen op de lucht cut klep.

Installeer het gaspedaal en stikken kabels, duw de carburateurs in carburateur houders van de motor. Duw het luchtfilterhuis kanalen over de carburateur inhammen en draai de klemmen aan de voor- en achterzijde van de carburateurs. Schroef het luchtfilterhuis bevestigingsbouten op zijn plaats. Monteer de ruststand regelknop beugel op het frame van de motorfiets.

Plaats de accubak en accu op de motorfiets. Sluit de positieve kabel, gevolgd door de negatieve kabel van de accu. Plaats de batterijhouder en sluit de diodes en koplamp relais.

Installeer de brandstoftank op de motor en sluit de brandstof en de zuigslang op de brandstofklep. Draai de brandstoftank bevestigingsbouten tot 7,6 foot-pounds met een momentsleutel. Installeer de zijkant kuip panelen en de stoel op de motorfiets.

Hints

Zeer licht ontvlambare dampen zal worden vrijgegeven door de benzine die in de carburateurs. Rook niet en werken in de buurt van open vuur, terwijl onderhoud van uw Ninja 250's carburateurs.

De meeste carburator reiniging oplossingen zijn op basis van oplosmiddelen en kan ernstige huidirritatie veroorzaken. Draag handschoenen en oogbescherming tijdens het werken met carburateur schoonmaken oplossingen om letsel te voorkomen.

Share This Post