Index / Cars / Hoe maak je een Car titel in Texas Transfer

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Car titel in Texas Transfer

Het kopen of verkopen van een auto in Texas vereist de overdracht van de titel van de oude eigenaar van de nieuwe. Het proces is bijna hetzelfde voor een prive-aankoop of een dealer te koop - met één uitzondering: In een verkooptransactie met een aut

Advertisement

Het kopen of verkopen van een auto in Texas vereist de overdracht van de titel van de oude eigenaar van de nieuwe. Het proces is bijna hetzelfde voor een prive-aankoop of een dealer te koop - met één uitzondering: In een verkooptransactie met een autodealer, de dealer is verantwoordelijk voor het indienen van de juiste papieren voor de titel overdracht.

Wat je nodig hebt

Titel aanvraagformulier 130-U Vehicle inspectierapport omzetbelasting betalen

Stap 1: Vul het formulier in 130-U.

Vorm 130-U - De aanvraag voor Texas Titel - wordt vereist door het Texas Department of Motor Vehicles voor een overdracht van eigendom. Zowel de koper als de verkoper moeten volledig hun persoonlijke gegevens op het formulier, alsmede gegevens van het voertuig, met inbegrip van het Voertuig Identificatie Nummer, kleur en kilometerstand te voltooien. Als het formulier niet is ingevuld en binnen 30 dagen na de verkoop ingediend, kunnen een escalerende late vergoeding en de sanctie toe te passen.

Stap 2: Geef het voertuig inspectierapport.

In aanvulling op de titel aanvraagformulier moet een inspectieverslag voertuig worden ingediend als er een stroom inspectie is niet in te zien bij de DMV. De VIR is nodig om ervoor te zorgen dat het voertuig voldoet aan Texas veiligheid van het voertuig normen en moeten met Vorm 130-U worden ingediend.

Stap 3: Betaal de omzetbelasting.

De omzetbelasting op een aankoop voertuig moet worden betaald voor een eigendomsoverdracht kan worden afgerond. De omzetbelasting is 6,25 procent van de verkoop bedrag of de standaard vermoedelijke waarde, als dit hoger is. De omzetbelasting is verschuldigd aan de provincie fiscale assessor-verzamelaar.

Zorg voor een minimale doorlooptijd van 20 werkdagen voor de titel transfer naar compleet zijn.

Waarschuwing

Als er een lien geregistreerd op het voertuig, zal de pandhouder de nieuwe titel ontvangt.

Share This Post