Index / Cars / Hoe maak je een Car Prep voor een nieuwe laklaag

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Car Prep voor een nieuwe laklaag

Bereiding van een carrosserie voor het schilderen is van cruciaal belang om een ​​goede verf baan. Het is al gezegd dat 90 procent van de werkzaamheden in verband met een likje verf werk is de prep werk en slechts 10 procent van de tijd die daadwerke

AdvertisementBereiding van een carrosserie voor het schilderen is van cruciaal belang om een ​​goede verf baan. Het is al gezegd dat 90 procent van de werkzaamheden in verband met een likje verf werk is de prep werk en slechts 10 procent van de tijd die daadwerkelijk wordt uitgegeven het schilderen van de auto. Om geld te besparen, veel mensen het uitvoeren van de voorlopige lichaam en prep werk zich voor het draaien van de auto over aan een professionele schilder. Leer de basisstappen die betrokken zijn bij prep werk, zodat u kunt eindigen met die "perfecte" paint job.

Wat je nodig hebt

Verschillende kwaliteiten van schuurpapier en scuff pads (afbijtmiddel optioneel indien het neerhalen naar bare metal)

Filler en beglazing verbindingen voor elk orgaan werkzaamheden die nodig zijn

High-build primer

Masker of papier gezichtsmasker

Guide laag primer (gewone primer, maar in verschillende kleur dan high-build)

Laatste laag primer

primer sealer

Diverse grootte schuren blokken

Wax en vet verwijderen

Was de auto en verwijder alle uitwendige stuwing en emblemen. Idealiter, deurgrepen en antennes moet ook worden verwijderd. Elke uitwendige onderdelen die niet verwijderd zal moeten worden gewerkt rond en afgeplakt tijdens het schilderen. Het verwijderen van alle items zal zorgen voor een betere paint job, maar is niet een kritische vereiste.

Enquête het lichaam zorgvuldig en uitvoeren ontroesten, patching, trekken uit deuken of andere carrosserie die nodig kunnen zijn, zoals het invullen van krassen met een vulmiddel. U wilt het lichaam te glad en vlak zijn.

Schuren van de auto. Er zijn een paar denkprocessen in het spel, afhankelijk van wat je doel is en hoe uitgebreid je carrosserie was. Je kan gewoon gebruik maken van een scuff pad om geschuifel van de bestaande goede verf en blanke lak die niet werd verstoord door de carrosserie. U kunt ook zand beneden de goede verf aan de oorspronkelijke primer, of u kunt zelfs besluiten om helemaal naar beneden naar de kale metalen met behulp van afbijtmiddelen en uitgebreide schuren. De bottom line is dat je wilt de finish te zijn in een positie om een ​​high-build primer aangebracht over een glad oppervlak te accepteren. Als een auto heeft al een aantal lagen verf op het, wilt u waarschijnlijk zand beneden de verf aan de primer. Als dit de eerste paint job, zal schuren alleen gewoonlijk voldoende. Als u het maken van een show auto en echt willen beginnen vanaf nul, ga dan naar het blanke metaal.

Spuit 2-3 lagen high-build primer over het gehele voertuig nadat u tevreden bent met uw schuren, krassen of de verwijdering van verf. Draag altijd een masker of papier gezichtsmasker bij het spuiten van de primer, en werk in een goed geventileerde ruimte.

"Block zand" de volledige auto zodra de auto is in een high-build primer en het is volledig droog. Dit zal alle lage plekken of deuken en krassen die mogelijk zijn gemist tijdens uw carrosserie te onthullen. Blok schuren van de auto is een belangrijk onderdeel van het proces en houdt een andere kleur primer gespoten via oorspronkelijke vacht. Hierdoor zal elk lage plekken in de afwerking onthullen terwijl je het zand van de tweede laag. De verschillend gekleurde primer wordt een "guide jas."

Veeg de auto naar beneden met een reinigingsmiddel of wax en ontvetter, breng dan een afwerking primer. Het is essentieel dat de auto wax - silicone - en olievrij op dit punt.

Licht nat of droog zand de nieuwe primer met 600- tot 800-grit schuurpapier, altijd met een schuurblok en nooit met je blote handen. Dit geeft je een mooi, glad oppervlak te geven voor een primer sealer. Veeg de auto eens te meer met een oplosmiddel of ontvetter.

Breng een paar lagen van een "primer sealer." De sealer zal uw nieuwe verf een glad oppervlak om op te liggen en zal helpen om af te dichten in uw primers, beglazing verbindingen en vulstoffen die tijdens het proces kan toegepast. De primer sealer geen schuren nodig heeft, en zorg moeten worden genomen dat de verzegeling blijft perfect schoon. Het beste is om de primer sealer op de auto te zetten net voor het schilderen. U bent nu klaar voor nieuwe verf.

Hints

Bij het schuren, gebruik dan altijd een schuren blok en niet je blote handen, om te voorkomen dat een oneffen oppervlak.

Voordat verf daadwerkelijk wordt toegepast (tenzij direct toegepast na de primer sealer is toegepast), gebruik dan een schone kleefdoek om eventuele stofdeeltjes te verwijderen.

Voel hoe je eindigt met een doek handschoen op of een papieren handdoek onder je vingers; Deze kunt u meer onvolkomenheden dan een blote hand te voelen.

Laat nooit siliconen, olie of vet op de auto tijdens de prep proces.

Als carrosserie gebreken alleen gelaten of verwaarloosd, zullen ze worden versterkt wanneer verf wordt aangebracht, vooral als u het schilderen met een donkere kleur.

Share This Post