Index / tech / Hoe maak je een camera Focus op een ding en vervagen de achtergrond

Share This Post

tech

Hoe maak je een camera Focus op een ding en vervagen de achtergrond

Single-lens reflex camera's, beter bekend als spiegelreflexcamera's, kan zich richten op een enkel object in een foto en vervagen de achtergrond. Om dit effect te bereiken, moet u het diafragma voorkeuze modus te gebruiken in de instellingen van uw d

AdvertisementSingle-lens reflex camera's, beter bekend als spiegelreflexcamera's, kan zich richten op een enkel object in een foto en vervagen de achtergrond. Om dit effect te bereiken, moet u het diafragma voorkeuze modus te gebruiken in de instellingen van uw digitale camera. Door het verlagen van het diafragma-niveau, de lens van de camera opent meer en het zal zich richten op de close-up object, terwijl het vervagen van de achtergrond van de foto.

Wat je nodig hebt

SLR digitale camera

Zet uw digitale camera en gebruik de modusknop om over te schakelen naar Aperture Priority mode. Op de meeste modellen, dit wordt voorgesteld als "AV" of "A" op de modusknop.

Verlaag de diafragma-instelling met behulp screen interface van de camera of de belangrijkste draaischijf boven sluiterknop van de camera. De diafragma-instelling wordt vertegenwoordigd door de letter "F", gevolgd door een nummer. U moet uw diafragma-instelling te verlagen tot ten minste f / 8.

Plaats het object of persoon die u fotografeert niet meer dan 10 voet weg van de camera.

Houd de sluiterknop lichtjes om de camera te richten op het object of persoon. De meeste modellen zal een vierkant rond het focusgebied te geven.

Druk de sluiterknop helemaal naar de foto te nemen. Wanneer de afbeelding wordt verwerkt, wordt het object of persoon worden scherpgesteld en de achtergrond wazig zal zijn.

Share This Post