Index / wettelijk / Hoe maak je een burgerlijke rechtbank zaak te seponeren

Share This Post

wettelijk

Hoe maak je een burgerlijke rechtbank zaak te seponeren

Er komt een tijd om uit de buurt van het gerechtsgebouw lopen en noemen het een dag. Als je iemand in een civiele zaak hebben aangeklaagd en stemde in met een out-of-schikking of u gehandeld te vroeg of wil je gewoon de hele zaak te vergeten, het ont

AdvertisementEr komt een tijd om uit de buurt van het gerechtsgebouw lopen en noemen het een dag. Als je iemand in een civiele zaak hebben aangeklaagd en stemde in met een out-of-schikking of u gehandeld te vroeg of wil je gewoon de hele zaak te vergeten, het ontslag van de rechtszaak is de weg te nemen. De rechtbank formulieren zijn niet moeilijk in te vullen, maar het is belangrijk om de regels voor ontslag en de gevolgen kennen.

Vroegtijdige afwijzing

Je bestand uw burgerlijke pak met de griffier, dienen de dagvaarding en de klacht aan de verweerder en dan - voordat de andere partij bestanden geen papieren - besluiten niet verder te gaan. Dit is de eenvoudigste vorm van ontslag te bereiken; je gewoon invullen van een opzeggingstermijn vorm, deze indienen bij de rechtbank en een kopie te leveren aan de verdachte. Maar als je van plan bent om refile op een later tijdstip, houd je ogen op de verjaringstermijn - het raam van tijd je hebt om een ​​rechtszaak aan te spannen. Statuten van beperkingen variëren tussen landen en ook tussen soorten acties. Bijvoorbeeld, het statuut van Californië van de beperkingen voor de mishandeling is twee jaar vanaf de datum waarop u raakten gewond; een civiele rechtszaak een schriftelijke overeenkomst af te dwingen, kan echter worden opgevoed tot vier jaar vanaf het moment dat het contract werd verbroken.

Ontslag na Antwoord

Als de rechtszaak is al aan de gang - de verweerder een antwoord of een kort geding motie ingediend - je kunt nog steeds te ontslaan, maar het is niet zo eenvoudig. In sommige staten, zoals Californië, kun je niet ontslaan na de andere partij een memorie heeft ingediend, tenzij je die partij zijn bij het verzoek tot ontslag te ondertekenen. In andere landen, zoals Missouri, kunt u een bericht van het ontslag indienen op elk moment vóór de jury wordt ingezworen of bewijsmateriaal wordt ingebracht, maar je bent waarschijnlijk te hebben om gerechtelijke kosten van de andere partij te betalen. En je kunt een pak niet ontslaan in veel landen als een vonnis of support order is ingevoerd of een huisverbod van kracht is.

Met of Without Prejudice

Voordat u een zaak te seponeren, moet u bepalen of de zaak helemaal is voltooid voor u of dat u zou willen refile op een later tijdstip. Wilt u de mogelijkheid om refile reserveren, moet uw ontslag "zonder vooroordelen." Een ontslag "met vooroordelen" bars u van opnieuw het brengen van dezelfde rechtszaak. Vaak gevallen die worden afgewikkeld vóór het proces worden ontslagen met vooroordelen aan de eiser in de weg van het indienen van dezelfde rechtszaak opnieuw. Als u niet aan te geven of uw ontslag is met of zonder afbreuk te doen, de meeste rechtbanken veronderstellen dat het geen afbreuk doet. In sommige staten, zoals Florida, de tweede ontslag van dezelfde actie is altijd met vooroordelen.

Verweerder Op zoek naar Ontslag

Het krijgen van civiele klacht van de andere partij ontslagen is een heel andere zaak dan het ontslag van een zaak je jezelf gebracht. Je dient een motie indienen in de rechtbank en deelnemen aan een hoorzitting. Elke staat bepaalt gronden in haar statuten voor dit type van ontslag, die onbevoegdheid, het niet noodzakelijk partijen te noemen en het niet om de zaak te vervolgen bevatten. U kunt ook om te verhuizen naar de zaak te seponeren nadat de partij die het beroep presenteert zijn getuigenis tijdens het proces, als het onvoldoende is om zijn zaak te bewijzen.

Share This Post