Index / Cars / Hoe maak je een brandstoftank vervangen

Share This Post

Cars

Hoe maak je een brandstoftank vervangen

Een brandstoftank gemonteerd in de achterkant van uw auto en uit het zicht. Geen wonder dat de meeste mensen vergeten, totdat deze is beschadigd of ontwikkelt een lek tegen roest, trillingen van de weg of een ongeval. Dan is het tijd voor een vervang

Advertisement

Een brandstoftank gemonteerd in de achterkant van uw auto en uit het zicht. Geen wonder dat de meeste mensen vergeten, totdat deze is beschadigd of ontwikkelt een lek tegen roest, trillingen van de weg of een ongeval. Dan is het tijd voor een vervanging. Het vervangen van een brandstoftank is niet zo moeilijk als je de juiste procedure te volgen en neem extra voorzorgsmaatregelen. Houd in gedachten dat de benzine is zeer brandbaar. Maar deze eenvoudige stappen zullen u begeleiden bij het vervangen van uw tank in een kwestie van minuten. Laten we beginnen.

Wat je nodig hebt

Jack en twee jack stands

brandstoftank

Hand sifon pomp

Koevoet

Parkeer de auto in een goed geventileerde ruimte en het verhogen van de achterkant van de auto met een krik en ondersteunen veilig aan jack stands.

Verwijder het gas vuldop voor het verlichten van de brandstoftank druk en brandstofsysteem druk te ontlasten. Zie het gedeelte Tips voor meer informatie.

Open de kap en koppel de kabel van de negatieve pool van de accu.

Leeg de brandstoftank in een goedgekeurde container gas met behulp van een hand-sifon pomp indien nodig. Op sommige automodellen, is een aftapplug voorzien op de brandstoftank.

Zorg ervoor dat component assemblages zal niet op de manier als u de tank te verlagen. Indien nodig, losschroeven en opzij te verplaatsen of te verwijderen van de componenten. Zorg ervoor dat de schroeven op een veilige plaats te houden en maak een notitie van de oorspronkelijke locatie van de componenten.

Trek de krik onder de gastank, til hem en plaats een stuk woodblock tussen steunpunt de krik en de brandstoftank. Dit zal u helpen de gastank geleidelijk te verlagen.

Haal de stekker van de brandstofpomp elektrische connector en ontkoppel de klemmen waarmee de brandstofslangen aan de tank als zij te bereiken op dit punt zijn. Anders gaat u naar de volgende stap.

Verwijder de bout of moer van het ene uiteinde van elk van de twee metalen banden waarmee de brandstoftank tot lichaamsframe en bewegen de banden uit de weg zoveel mogelijk. Sommige tanks zijn beveiligd door middel van bouten die door de tankflens.

Laat de krik geleidelijk aan ervoor te zorgen dat de tank zit los. Gebruik indien nodig een koevoet om de tank los te maken. Als je het niet in stap 7 heeft gedaan, de stekker uit het elektrische connector en ontkoppel de brandstofslang klemmen zodra je toegang tot hen. Niet vergeten dat de vulslang aan de zijkant van de tank is bevestigd.

Haal de tank uit de auto, en plaats dan de nieuwe tank op de top van de krik om u te helpen het apparaat te trekken geleidelijk terwijl u de slangen en de elektrische connector. Bolt de banden en andere onderdelen die eerder verwijderd. Verwijder de krik, hoe lager het voertuig en giet het gas in de nieuwe tank. Sluit de kabel aan de negatieve pool van de accu.

Hints

Raadpleeg uw voertuig service handleiding voor de juiste procedure om het brandstofsysteem druk te verlichten op uw specifieke voertuig. U kunt een service manual te kopen bij de meeste auto-onderdelen winkels of overleggen bij de meeste openbare bibliotheken.

U kunt een goedkope hand sifon pomp bij de meeste auto-onderdelen winkels kopen.

In geen geval proberen te lassen of solderen een brandstoftank om een ​​lek te repareren. Zelfs op een lege tank brandstof, brandstof kauwgom bevestigd aan de binnenste tank muren kan vlam vatten van het solderen hitte. Raadpleeg een professionele lasser indien nodig.

Bij het werken in uw auto brandstofsysteem, zorg ervoor dat je in een goed geventileerde ruimte, uit de buurt van toestellen met open vuur, zoals drogers of boilers en niet toestaan ​​dat roken in de buurt van uw voertuig.

Share This Post