Index / Kunst en Vermaak / Hoe maak je een Beeld voor Framing Mat

Share This Post

Kunst en Vermaak

Hoe maak je een Beeld voor Framing Mat

Presentatie is van cruciaal belang bij het indienen van kunstwerk naar een galerie of onderwijsinstelling. Om deze reden, veel art programma's vereisen fotografen hun foto's mat alvorens ze in een portefeuille. Zelfs als aanleverinstructies niet matt

AdvertisementPresentatie is van cruciaal belang bij het indienen van kunstwerk naar een galerie of onderwijsinstelling. Om deze reden, veel art programma's vereisen fotografen hun foto's mat alvorens ze in een portefeuille. Zelfs als aanleverinstructies niet matten nodig is, veel professionele en beginnende fotografen kiezen voor mat boord te gebruiken om te presenteren, te beschermen en archiveren van hun werk. Mat board is een veel voorkomende kunst aanbod in de meeste kunst, fotografie en het frame winkels.

Wat je nodig hebt

Heerser

Fotolijst

Twee of drie stukken van zuurvrij, pH-neutraal, lignine-vrij mat board

mat gids

mat snijder

Bevel snijder

Rechte rand

Utility mes

foto hoeken

linnen tape

Meet de sponning (de inzet rand aan de achterkant) van de fotolijst of sporen van de fotolijst rug op een stuk van mat boord. Gebruik een mat cutter en mat gids of een rechte rand en mes aan twee of drie stukken van mat board gesneden om de sponning past. One de achterkant mat, en de andere twee zijn de binnenste en buitenste frames.

Centreer het beeld op de achterkant mat. Gebruik een potlood om de positie van de hoeken te markeren. Schrijf nooit op het eigenlijke kunstwerk; alleen schrijven op de mat boord.

Neem metingen voor het frame: meten van elke rand van de achterkant mat en blijven meten langs de rand van het kunstwerk 1/4 inch of meer aan elke kant. Als u wilt een groter kader, meten in meer dan 1/4 inch. Sommige fotografen maken het frame een iets breder aan de onderkant.

Meet en markeer een tweede stuk van de mat boord om het binnenste frame te maken. Snijd een raam uit de mat raad met een mat gids en schuine frees of mes en straight edge. Een schuine kant snijder heeft de voorkeur, omdat het de mat bestuur zal snijden in een lichte hoek en omlijst de foto mooier.

Meet en markeer een derde stuk van de mat boord om een ‚Äč‚Äčoptionele buitenste frame te maken. Elke zijde van de buitenste mat ten minste 1/4 inch langer dan de zijkanten van het binnenframe zijn. Snijd de mat bord met een mat gids en schuine frees of mes en straight edge.

Plaats de binnenste mat over de afbeelding op de achterkant mat, en centreren van de buitenste frame over het binnenste frame. Als u de frames gesneden met een schuine kant cutter, plaatst u de frames met de schuine kant naar boven. Als u tevreden bent met de presentatie, te verplaatsen naar de volgende stap. Als ontevreden, trim de kaders voor een betere pasvorm en opnieuw beginnen met een nieuw stuk van mat boord.

Bevestig twee foto hoeken aan de achterkant mat, waar u de bovenhoek posities eerder gemarkeerd. Schuif de bovenste twee hoeken van het beeld in de foto hoeken. Schuif de onderste twee hoeken van het beeld in twee meer foto hoeken, en druk ze op de rug mat om ze plaats te houden.

Bevestig de bovenrand van het binnenste mat frame aan de achterkant mat met twee linnen tape "scharnieren." Laat de tape raakt het kunstwerk.

Leg de buitenste mat kader in het beeld. Plaats het binnenste frame, foto en terug mat in het fotolijstje samen. Vervang het frame backing. Uw gematteerd plaatje is nu klaar voor presentatie.

Hints

Veel kader aanbod winkels bieden pre-cut matten voor de gemeenschappelijke framegrootten.

Share This Post