Index / Cars / Hoe maak je een auto Carburateur reinigen

Share This Post

Cars

Hoe maak je een auto Carburateur reinigen

Als u een oudere auto met een carburator, weet u het belang van het regelmatig werken de hele tijd. Het is de levensader van het voertuig, het leveren van de brandstof-en-luchtmengsel dat maakt het hart van de auto teek properly.The carburator moet w

AdvertisementAls u een oudere auto met een carburator, weet u het belang van het regelmatig werken de hele tijd. Het is de levensader van het voertuig, het leveren van de brandstof-en-luchtmengsel dat maakt het hart van de auto teek properly.The carburator moet worden onderhouden en schoongemaakt op een regelmatige basis om ervoor te zorgen dat het properly.The proces werkt van het schoonmaken - binnen en als buiten - is heel simpel en je moet geen rekening meer dan 30 minuten of zo!

Wat je nodig hebt

oude vodden

Choke en carburateur reiniger (verkocht bij de meeste auto aanbod winkels in een spuitbus met stro tip)

Spray cleaner (verkocht aan auto-onderdelen winkels)

Veiligheidsbril

Kleine staalborstel (optioneel, aan de buitenkant schoon te maken als er zware sludge opbouw)

Met de motor uit, verwijder je luchtfilterhuis, zodat de carburateur toegankelijk is. Haal je vodden samen, samen met je spuitbus smeermiddel en carburateur en stikken schoner. Ook vinden de gashendel aan de carburator, waarmee je handmatig te bedienen en laat de motor sneller terwijl het doen van de schoonmaak.Leg enkele lappen rond de basis van de carburateur, omdat de chemische stoffen een nabije geverfde oppervlakken kunnen schaden, en de vodden zullen geen afvoer stoppen.

Zet je veiligheidsbril en spuit de "buiten" van de carburateur met uw smeermiddel, of de carburateur en stikken schoner. Zorg ervoor dat de aansluitingen en de bijgevoegde bewegende onderdelen, zoals de gashendel gebied koppeling spuiten. Laat de set een moment of twee vloeistof en veeg. Als u een zware ophoping van slib en oliƫn, schoon met een kleine staalborstel voordat de spray droogt.Voordat u de auto te starten, spuit een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel carb direct in de carb. Verwijder vervolgens uw vodden en gereedschap uit de motor gebied en start de motor. Spuit geen smeermiddel in de carb. Start de motor en gebruik de gashendel, want je wilt in staat zijn om de motor draaien op een hoger toerental, terwijl u spuiten in meer carb schonere vloeistof. Dit zal helpen duwen de stofzuiger door en zal ook voorkomen dat afslaan van de motor. Spray in korte spirts, laat de motor sneller en langzamer dan aan om de normale inactieve en opnieuw overgespoten. Doe dit een paar keer.Laat de auto loopt voor een paar minuten bij normale ruststand. Schakel vervolgens de motor en het opnieuw installeren van het luchtfilter en huisvesting. Nu rijden de auto voor 10 tot 15 minuten of tot heet, waardoor de carb cleaner om volledig door het systeem lopen. Zelfs als je geen verhoging van de prestaties te voelen, kunt u er zeker van zijn dat je alles wat je kunt doen om de zorg voor en het behoud van de carburateur. In sommige gevallen, als de carburateur was vies met carbon buildups, zul je meer kracht voelen en brandstof te besparen op hetzelfde moment.

Hints

U kunt brandstof additieven toe te voegen in de tank ook, om te voorkomen dat uw brandstofsysteem schoon en carburateur stromende op zijn best.

Een regelmatige reiniging van de carb op routine intervallen wordt gesuggereerd. De tijd tussen reinigingen zal afhangen van uw rijgedrag, maar elke 3.000 mijl of met een olie-verandering is een goede benchmark.

Als de motor afslaat tijdens het reinigen, wacht een paar minuten en herstart.

Zorg ervoor dat uw brandstof filter te veranderen op een regelmatige basis te helpen elimineren eventuele vuil in de carburateur.

Draag altijd een veiligheidsbril bij het spuiten van de schoonmakers, in het bijzonder wanneer de motor op, aangezien de ontwerpen kunnen schoppen tot de chemische stoffen in uw ogen.

Zorg ervoor dat alle losse sieraden te verwijderen, zoals armbanden en kettingen, terwijl het werken onder de kap met draaiende motor. Altijd op de hoogte van de locatie van de bewegende delen zoals de riemen en fan blade.

Spuit nooit het smeermiddel in de carburator; gebruik het alleen aan de buitenkant aansluitplaatsen voor smering en reiniging.

Share This Post