Index / Cars / Hoe maak je een 50cc Scooter Engine Rebuild

Share This Post

Cars

Hoe maak je een 50cc Scooter Engine Rebuild

Opnieuw opbouwen van een 50cc scooter motor biedt een kans om alle onderdelen die slijten en kan leiden tot motorstoring, als je zorg niet regelmatig nemen van hen te vervangen. Dit omvat lagers, olie afdichtingen en pakkingen. Door het opnieuw monte

AdvertisementOpnieuw opbouwen van een 50cc scooter motor biedt een kans om alle onderdelen die slijten en kan leiden tot motorstoring, als je zorg niet regelmatig nemen van hen te vervangen. Dit omvat lagers, olie afdichtingen en pakkingen. Door het opnieuw monteren van de eenheid periodiek, kunt u vervangen en te inspecteren duurzame onderdelen als dat nodig is. Het proces duurt slechts elementaire automotive gereedschappen verkrijgbaar bij uw lokale hardware winkel, met een paar speciale gereedschappen. De onderstaande proces gaat uit van de motor is volledig ontmanteld en gereinigd met oplosmiddel delen om oude olie en gruis te verwijderen.

Wat je nodig hebt

Nieuwe lagers, keerringen en pakkingen

Vriezer

propaan fakkel

Hamer

Dopsleutel en stopcontacten

Crescent moersleutels

Moeren en ringen

schroevendraaiers

Koop nieuwe motor lagers, keerringen en pakkingen motor case voor uw 50-cc motor van een scooter dealer of onderdelen winkel. Zet de lagers in het vriesvak van uw koelkast en wacht minstens 30 minuten. Licht een handbediende propaantoorts en opwarmen specifieke motorhuis bearing socket.

Pak een motor lager uit de vriezer (nu erg koud) en snel te positioneren in de opgewarmd lager socket. Gebruik een sleutel-bus van de aanpassingsgrootte de lagerdiameter zorgvuldig te slagen op het koude lager in de hete motor geval socket. Doe dezelfde procedure voor alle lagers nodig installatie.

Als de motor zaak is weer cool, plaatst u een dragende houden borgring met een borgring gereedschap in het lager socket (het is een spanning snap-ring). Plaats de olieafdichtingen hand naast elk van de lagers in dezelfde socket (dit houdt de olie uit de carters ontsnappen). Plaats de krukas in de belangrijkste lager die nu is geïnstalleerd. Gebruik een hamer en metalen punch pin te tik op de krukas arm in het midden van het lager.

Controleer of de spin op de krukas correct draait door het bewegen van de krukas rond zijn lager (op zoek naar weerstand of oneven hoek wrijving). Bevestig de koppeling of voorste aandrijftandwiel (afhankelijk van het motorontwerp) op de krukas arm uit te steken van de andere kant van de hoofdlager's. Draai het naar beneden met een bevestigingsmoer en dopsleutel. Steek de achteras en versnelling montage op de as in het achterwiel lager. Tik in ook.

Bevestig het achterste tandwiel en transmissie naar de achteras. Draai het ook met een steeksleutel en bout, te schroeven in de as einde achterzijde. Route de ketting rijden over de achterste en voorste tandwielen, als u gebruik maakt van een kettingaandrijving motor. Plaats de kettingspanners in de carter op hun ankerbouten (deze schroef in het geval waar de ketting gaat rond). Plaats ze tot het nemen van speling en draai de het anker bouten met een steeksleutel en studs schroeven in de motor zaak.

Plaats het carter pakking op het motorblok en sluit het geval met de motorkap nadat u de kickstart pedaalmechanisme in het deksel. Zet het vast met het pedaal en bout aan de buitenzijde met een moersleutel. Draai de motorkap met moeren en ringen op elk van de carter studs met behulp van een dopsleutel.

Bevestig de zuiger op de krukas met behulp van een zuigerpen gereedschap (het dwingt de verbindende pin door de zuiger en krukas einde), nieuwe zuiger lagers en borgring tool. Plaats de cilinderbodem pakking op het motorblok. Vet de binnenkant van de motorcilinder en plaats het op de motor voorzichtig glijden de zuiger in de cilinder door knijpen de zuigerveren. Duw de cilinder aan het motorblok. Plaats de cilinder dop en draai hem met de moeren en ringen, met behulp van een dopsleutel.

Plaats de stator plaat op de motor, waar het zit, rond de krukas arm uit te steken van de motor zaak op de vliegwiel kant. Zet het vast met schroeven. Leid de bedrading omhoog door de motor kanaal aan de bovenzijde van het motorhuis. Plaats het vliegwiel op de krukas eenmaal positioneren van de schijfspie op de krukas arm (dit dwingt het vliegwiel te draaien met de krukas), vergezeld van de stator plaat. Draai het vliegwiel neer met een dopsleutel en het veiligstellen van de moer.

Steek de bougie in de cilinder dop en draai deze met de dopsleutel. Gebruik een schroevendraaier om de bobine beugel en CDI-unit aan te sluiten op de achterkant van de motor. Route de bougiekabel van de CDI naar de cilinder en plaats de dop op de bougie. Bereid je voor om de herbouwde motor te voegen in de scooter.

Share This Post