Index / tech / Hoe maak je een 3D-object in PowerPoint maken

Share This Post

tech

Hoe maak je een 3D-object in PowerPoint maken

Voeg een nieuwe dimensie toe aan uw volgende presentatie door de invoering van 3-D-objecten naar uw PowerPoint-dia's. De effecten vorm en tekst beschikbaar in PowerPoint 2013 geeft u de mogelijkheid om schuine kanten toe te voegen aan objecten en om

Advertisement

Voeg een nieuwe dimensie toe aan uw volgende presentatie door de invoering van 3-D-objecten naar uw PowerPoint-dia's. De effecten vorm en tekst beschikbaar in PowerPoint 2013 geeft u de mogelijkheid om schuine kanten toe te voegen aan objecten en om ze te draaien in drie dimensies. U kunt de kleuren opgeven voor de afschuiningen u toevoegt, net zoals je zou twee-dimensionale objecten, evenals andere effecten zoals schaduwen en reflecties van toepassing.

Stap 1

Ga naar de PowerPoint-dia waar u een 3D-object toe te voegen. Klik op het menu "Invoegen" en selecteer "Vormen." Selecteer elke vorm en sleep de cursor over de dia om het te tekenen. Om uw eigen aangepaste vormen te tekenen, selecteer de "Vrije vorm" shape tool in de sectie Lines. Klik met de rechtermuisknop de vorm om de vulling kleuren die u wilt selecteren en te schetsen.

Stap 2

Klik op het Tools "Format" menu Beeld terwijl de vorm is geselecteerd. Klik op de knop 'Vorm effecten ". Klik op "Bevel" naar een bevel optie om een ​​derde dimensie aan de plat voorwerp toe te selecteren. Merk op dat u ook een schaduw kan toevoegen van deze zelfde menu, die vaak kan helpen om een ​​3D-object kijken meer realistisch.

Stap 3

Selecteer de "3-D Rotation" optie in de Shape Effecten drop-down menu. Klik op een van de parallelle of perspectief opties, of klik op "3-D Rotation Opties" om het uiterlijk van de vorm aan te passen. Dit opent het menu Opmaak Shape.

stap 4

Klik "3-D Format" om de breedte en hoogte afschuining, en de schuine diepte en contour geven. Klik op het pictogram "Material" om de textuur van de vorm veranderen. U kunt ook de manier waarop het licht schijnt te denken uit de vorm met behulp van een vooraf ingesteld onder het menu "Verlichting" of door het veranderen van de hoek van het licht.

stap 5

Klik "3-draaiing" naar het object te roteren zoals gewenst. Selecteer een vooraf ingestelde of geef de rotatie langs de X-, Y- en Z-as handmatig.

Stap 1

Markeer de tekst in een tekstvak of een doos met Word Art. U vindt de Art Word-pictogram aan de rechterzijde van het lint te vinden na het klikken op het menu "Insert". Nadat u het lettertype gewenste opties hebt gekozen, markeert de tekst en klik met de rechtermuisknop. Selecteer "Format Text Effects" in het drop-down menu. De Format Shape Text Options te openen in het rechtermenu.

Stap 2

Selecteer "3-D Format" naar een scala aan opties weer te geven. U kunt bevel opgeven net zoals je zou een vorm. De veranderingen zijn meestal meer merkbaar bij het gebruik van Word Art in vergelijking met gewone flat lettertypen. Als je niet veel verschil zien in de tekst, verander de diepte en Contour kleuren, of draai de tekst.

Stap 3

Klik op "3-D Rotation" om de tekst te draaien net zoals je zou een vorm. Selecteer een vooraf ingestelde of draai aan de tekst zoals u dat wenst door te klikken op de X, Y en Z-rotatie menu's. Als u wilt dezelfde 3-D effect op de tekst in andere dia's, dupliceren de dia of kopieer en plak het tekstvak in de volgende dia en dan gewoon de woorden te veranderen. De gekopieerde tekst box zal de 3-D opmaak behouden.

Share This Post