Index / Tuin / Hoe maak je een 16 HP Kohler Engine tijd

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een 16 HP Kohler Engine tijd

De timing van een kleine motor is van cruciaal belang voor haar om daadwerkelijk te starten en uit te voeren op de juiste. De timing op een 16 pk Kohler motor en alle kleine motoren wordt bepaald door de uitlijning van het vliegwiel. Het vliegwiel is

Advertisement

De timing van een kleine motor is van cruciaal belang voor haar om daadwerkelijk te starten en uit te voeren op de juiste. De timing op een 16 pk Kohler motor en alle kleine motoren wordt bepaald door de uitlijning van het vliegwiel. Het vliegwiel is vastgeschroefd op de bovenkant van de krukas en opgesloten in de juiste positie via het vliegwiel toets. Als het vliegwiel sleutel wordt versleten of schaar uit, zal het vliegwiel timing uitgeschakeld en de op het vliegwiel magneet zal niet draaien langs de motoren magneto op het juiste moment, dus het voorkomen van de bougie uit vuren.

Wat je nodig hebt

  • Socket set en ratel

    Kohler vliegwiel key

    vliegwiel houder

    3-arm gear puller

Draai de 8 bouten waarmee het vliegwiel cover over het vliegwiel op de bovenkant van de motor. Met de juiste grootte contactdozen om de bouten te verwijderen rond de omtrek van het deksel. Trek het deksel eraf.

Breng het vliegwiel houder over de lamellen van de buitenrand van het vliegwiel. Laat een helper houdt het vliegwiel houder stevig. Draai de vliegwielmoer van het centrum van het vliegwiel de goed gedimensioneerde socket.

Haak de drie armen van het tandwiel trekker onder de onderkant van het vliegwiel. Plaats de centrale bout van de trekker over de krukas waar je gewoon het vliegwiel moer verwijderd. Haal de trekker bout totdat de druk breekt het vliegwiel vrij van de krukas.

Trek de oude vliegwiel rechthoekige sleutel uit de krukas in het kader van het vliegwiel. Duw de nieuwe 16-pk Kohler vliegwiel sleutel in de gleuf waar de oude was ingesteld.

Schuif het vliegwiel terug op de krukas zodat de groef in het vliegwiel opening uitgelijnd met het vliegwiel sleutel in de krukas geperst. Draai het vliegwiel moer weer aan.

Draai de bovenste vliegwiel deksel weer op het vliegwiel op de bovenkant van de motor.

Share This Post