Index / Huis / Hoe maak je een 110V Motor 220V Rewire

Share This Post

Huis

Hoe maak je een 110V Motor 220V Rewire

Wisselstroom (AC) motoren zijn dual-voltage motoren. Inductie start-inductie run, condensator start-inductie run of condensator start-condensator run motoren zijn ontworpen om te draaien op twee verschillende voltages. Ze hebben twee reeksen werking

AdvertisementWisselstroom (AC) motoren zijn dual-voltage motoren. Inductie start-inductie run, condensator start-inductie run of condensator start-condensator run motoren zijn ontworpen om te draaien op twee verschillende voltages. Ze hebben twee reeksen werking windingen en twee sets van start windingen die parallel of in serie naargelang ze worden beheerd op lagere of hogere spanning aangesloten. Om de wikkelingen van parallel schakelen naar de serie, om te schakelen tussen de low-voltage configuratie en de high-voltage configuratie, in de regel, is gewoon een kwestie van het veranderen van een paar aansluitingen op een gemakkelijk toegankelijke terminal plaat.

Wat je nodig hebt

  • Motor aansluitplan

    schroevendraaiers

    moer drivers

    Punttang

Schakel stroomonderbreker van de motor tak circuit. Zet de stroomonderbreker paneel om te voorkomen dat iemand zonder het te weten het draaien van de schakelaar weer aan terwijl u werkt op de motor of tape over de breker en bevestig een briefje anderen waarschuwen dat het circuit wordt gewerkt. Veiligheid moet uw eerste zorg zijn bij het werken met elektriciteit.

Zoek en verwijder de terminal plaat afdekplaat. Verwijder de schroeven waarmee de afdekplaat met de schroevendraaier. Op kleine AC-motoren, wordt deze terminal plaat meestal op de motor end-bell tegenover het einde-bell, waar de as verlaat de motor. Grote draaistroommotoren een aansluitkast aan de zijkant van het motorhuis plaats van een aansluitplaat op een eind-bel.

Controleer de motorwikkeling aansluitingen diagram op de achterkant van de terminal plaat deksel. Diagrammen kan onleesbaar met de leeftijd, maar de aansluitingen zijn genummerd of kleur gecodeerd op basis van de National Electrical Manufacturers Association (NEMA) Standard Color Code voor Motors.

NEMA Standard Motor Terminal Color Coding
Klemnummer Color
1 Blue
2 White
3 Oranje
4 Geel
5 Black
6 Geen kleur toegewezen
7 Geen kleur toegewezen
8 Red
P1 Geen kleur toegewezen
P2 Brown

Sluit de motor voor hoogspanning. L1, de zwarte of 'warm' circuit, om klem No. 1. Sluit L2, de witte of 'Neutraal' circuit conductor klemmen 4 en 5 of terminals 4 en 8 afhankelijk van de gewenste draairichting. Verbind klemmen 2, 3 en 8 samen tegen de klok in (CCW) rotatie of sluit klemmen 2, 3 en 5 samen met de klok mee (CW) rotatie. Deze verbindingen worden gemaakt met ofwel druk op terminals of kleine noten. In het geval van druk op terminals, gebruik maken van de punttang te maken van de aansluitingen. Bij bouten met moeren Gebruik de moer drivers om de noten te verwijderen en te vervangen. Nut chauffeurs hebben een holle as, waardoor de nagel te glijden in de schacht.

Sluit de motor voor laagspanning. L1 op de klemmen 1, 3, 6 en 8 en L2 op de klemmen 2, 4, 5 en 7 voor linksom. L1 op de klemmen 1, 3, 5 en 7 en L2 verbinden klemmen 2, 4, 6 en 8 voor rechtsom.

Vervang de terminal afdekplaat en zet de stroomonderbreker weer in.

Share This Post