Index / Huis / Hoe maak je een 110V en 220V motordraad

Share This Post

Huis

Hoe maak je een 110V en 220V motordraad

Bijna alle van de moderne wisselstroom (AC) motoren gevonden rond het huis en de winkel zijn dual-voltage (110-220 volt) motoren. Alle woningen zijn bekabeld met een 110V / 220V dienst, dus het is het beste om de motor draad voor 220 volt operatie wa

AdvertisementBijna alle van de moderne wisselstroom (AC) motoren gevonden rond het huis en de winkel zijn dual-voltage (110-220 volt) motoren. Alle woningen zijn bekabeld met een 110V / 220V dienst, dus het is het beste om de motor draad voor 220 volt operatie waar mogelijk. Op 220 volt, zal de motor de helft van de huidige trekt bij 110 volt, wat betekent dat het kan worden aangesloten met behulp van kleinere tak circuit geleiders trekken. Kleinere draad is minder duur, en het is gemakkelijker te installeren. Al duurt het om een ​​motor te veranderen om te werken op de hogere spanning is een schroevendraaier en een paar punttang. Dit is een eenvoudige taak iedereen kan uitvoeren.

Wat je nodig hebt

  • schroevedraaier

    Punttang

    Wire stripper

    Nut driver

Schakelen van een Dual-voltage Motor Between Voltages

Verwijder het afdekplaatje. Deze beschermkap wordt gewoonlijk aan het uiteinde van de motor tegenover het aseinde en op zijn plaats gehouden door twee schroeven. Bij grotere motoren, kan het klemmenblok ergens op de omtrek van het motorhuis.

Bestudeer het aansluitplan vinden op de binnenkant van het deksel. De kleur van de interne motor leidt en de manier waarop de aansluitingen zijn letters of nummers enigszins variëren van de ene fabrikant naar de andere. Het diagram op de motor terminal block dekking zal uw gids zijn. De instructies die hier gegeven zal worden voor de meest voorkomende aansluitingen gebruikt.

Gebruik de jumpers die de motor kwam bij het schakelen tussen 110 volt en 220 volt bediening en tussen links- en rechtsom draairichting. De meeste moderne dual-voltage motoren zijn ook omkeerbaar.

220-volt aansluitingen

Met behulp van de naald neus tang en een van de jumper kabels, sluit de terminals 1 en 5 bij elkaar. Met behulp van de tweede jumper, sluit klemmen 2, 3 en 8 samen. Om deze verbindingen te maken, gewoon druk op de vrouwelijke aansluitingen op de jumper draden over de mannelijke connectors op het klemmenbord met behulp van de naald neus tang.

Omgekeerde draairichting maken door op de bruggen op de klemmen 5 en 8.

Sluit het vertakte circuit bedrading, de rode en zwarte draad klemmen 1 en 4. Maak lussen in de gestripte uiteinden van de draden en plaats de lussen de klemmen moeren rechtsom. Draai de moeren naar beneden op de draden met behulp van een moersleutel.

110-volt aansluitingen

Via de twee jumpers, de klemmen 1, 3 en 5 met elkaar en de klemmen 2, 7 en 8 samen.

Sluit de zwarte en witte circuit draden aan op de klemmen 1 en 4.

Omgekeerde aansluitingen 5 en 8 aan de draairichting omkeren.

Share This Post