Index / Huis / Hoe maak je een 10X10 Concrete Slab maken

Share This Post

Huis

Hoe maak je een 10X10 Concrete Slab maken

Het is hard werken om concrete gieten, maar als je niet bang bent van de beroepsbevolking, het is iets van een doe-het-zelver kan doen. Een groot deel van het werk van het gieten van een betonnen plaat is in het preparaat. Een goede-size project om m

AdvertisementHet is hard werken om concrete gieten, maar als je niet bang bent van de beroepsbevolking, het is iets van een doe-het-zelver kan doen. Een groot deel van het werk van het gieten van een betonnen plaat is in het preparaat. Een goede-size project om mee te beginnen is een 10-by-10 betonplaat. Dit formaat maakt een goede uitvalsbasis voor een terras of als het woord voor een klein schuurtje. Zodra u weet hoe u de concrete werk goed voor deze kleinere project te doen, kunt u gaan naar het gieten van beton voor de grotere.

Wat je nodig hebt

 • Schep

  houten palen

  Draad

  Niveau

  1/2-inch wapening

  10-door-10 gelast gaas

  winkelhaak

  2-inch-by-10-inch hout

  Nails

  Hamer

  Tuinslang

  2-foot-by-4-foot-by-12 voet hout

  Concrete float

  pluggen

Bereid je voor om Pour Concrete

Zet vier palen in de grond om de buitenomtrek markeren. Tie string naar de vier palen. Zorg ervoor dat de string is niveau en de positie waar u wilt dat de top van de cement plaat te liggen. Vierkant de hoeken met behulp van een winkelhaak.

Graaf genoeg grond uit de buurt van de binnenkant omtrek van uw gemarkeerde gebied mogelijk te maken voor zes inches van beton en drie duim van de rock. Als u van plan bent voor uw cementplak een dikkere omtrek hebben, laat voor het door het graven van een diepere geul rond de buitenrand van de plaat.

Shovel rots in de open plek. Zodra u drie duim over de gehele open ruimte, het niveau is zo goed als je kunt.

Plaats 1/2 inch wapeningsstaaf of rebar, rond de omtrek van de plaat om de betonplaat aanpassen aan extreme temperaturen zonder te barsten. Gebruik 10-by-10 gelast gaas in het gebied. Hang de wapening en mesh boven de rotsen door het plaatsen van stukken afvalhout eronder.

Bouw de houten formulieren voor de buitenkant van de betonnen plaat met behulp van de string marker als gids. Nagel stukken van 2-inch-by-10-inch hout samen. Houd het hout op zijn plaats met inzet.

giet Concrete

Bevochtig de rots basis met een tuinslang. Giet het beton. Duw het beton in de hoeken. Verdichten het beton om een ​​vlakke ondergrond te krijgen.

Gebruik een rechte 2-foot-by-4-foot-by-12-voet stuk hout als een dekvloer of nivellering tool, om ervoor te zorgen dat er geen ongelijke vlekken op de gestorte beton. Heeft u een partner helpen het stuk hout brei heen en weer over de bovenkant van de formulieren. Voeg indien nodig meer concreet aan de lage plekken in te vullen.

Strijk de beton met een vlotter. Voordat het beton volledig zet, kunt u textuur op het beton met behulp van een speciale float te zetten. Dit geeft het oppervlak een antislip finish.

Steek ankerbouten in de omtrek van de betonplaat elke drie tot vier voeten als je van plan om iets op de top van het beton te bouwen.

Wordt de houten vormen 24 uur nadat het beton gieten. Push vuil tegen de zijkanten van het beton om het te mengen met het landschap.

Hints

Bel de betonnen bedrijf om de dag en tijd voor uw beton gieten regelen. Hebben alles klaar voor de bevalling dus alles wat je hoeft te doen is giet het beton.

Draag beschermende kleding bij het werken met beton. Kleding en gereedschappen voor het beton droog is.

Share This Post