Index / Careers & Work / Hoe maak je een 10-Speed ​​Transmission Drive

Share This Post

Careers & Work

Hoe maak je een 10-Speed ​​Transmission Drive

Een 10-speed transmissie in een van de meest voorkomende en eenvoudigste te verschuiven in trekker oplegger vrachtwagens. Net als de handgeschakelde transmissie in een auto, is de verschuiving patroon in de meeste grote installaties ontworpen in een

Advertisement

Een 10-speed transmissie in een van de meest voorkomende en eenvoudigste te verschuiven in trekker oplegger vrachtwagens. Net als de handgeschakelde transmissie in een auto, is de verschuiving patroon in de meeste grote installaties ontworpen in een standaard "H" formaat. Het grote verschil is dat in grote vrachtwagens is er een onderste en bovenste of hoge bereik. Transmissies met meer dan 10 snelheden hebben ook een extra splitter. Het besturen van een semi vereist dat de bestuurder terugschakelen, wat niet zo vaak voor bij het besturen van een auto of andere kleinere voertuig met een handgeschakelde versnellingsbak.

Wat je nodig hebt

Semi met een 10-speed transmissie

Stap 1

Laat de motor stationair lang genoeg voor de luchtdruk van het voertuig om zijn operationele bereik te bereiken. Verzeker de keuzeknop is ingesteld in de low-range schakelpatroon. De knop moet in de onderste positie te worden in het lage bereik.

Stap 2

Druk de koppeling en verschuiven naar de tweede versnelling. Lage en de eerste versnelling worden meestal niet nodig, tenzij de truck is gestopt op een helling of wordt zwaar geladen. Eveneens zal de truck niet de bestuurder nodig om af te drukken op het gaspedaal om de truck te beginnen vooruit. Laat de druk op de koppeling langzaam tot de truck begint te bewegen. Geleidelijk te versnellen tijdens het kijken naar de toerenteller.

Stap 3

Verschuiven naar de volgende hogere versnelling zodra de rotatie per minuut (rpm) s zijn ongeveer 1.200 tot 1.300. Om beter te verschuiven, drukt u de koppeling net genoeg om los te maken van de transmissie verwijder de shifter uit de versnelling stand en de koppeling loslaten. Trap het koppelingspedaal opnieuw als het toerental drop en voorzichtig plaats de shifter naar de volgende versnelling. Deze methode van het verschuiven is bekend als dubbele geklemd en zal helpen om de levensduur van uw uitzending op lange termijn te verhogen.

stap 4

Herhaal stap 1 tot 3 door de lage-range toestellen. Voorafgaand aan het verschuiven in de eerste versnelling in het hoge bereik, draait u de keuzeknop omhoog om deze ingesteld voor de volgende versnelling te veranderen.

stap 5

Dubbele koppeling en plaats de shifter naar de volgende versnelling. Het doel van het hoge bereik keuzehendel zodat de bestuurder nog steeds dezelfde schakelstanden hergebruiken zonder de shifter bewegen in een patroon of schakelaar zou vereisen om te eindigen in een positie die moeilijk te bereiken zouden zijn.

stap 6

Terugschakelen de truck. Terugschakelen is een beetje moeilijker dan opschakelen door de versnellingen. U voert veel van dezelfde procedures, echter, net voor het terugschakelen naar de volgende lagere versnelling moet u het gaspedaal tikken om het toerental te verhogen. Het toerental van de lagere versnelling groter is dan die op het hogere versnelling en succesvol terugschakelen u veel eerst de transmissie en motortoerental passen. Vergeet niet om flip de keuzeknop terug naar beneden voor de lage bereik voordat u probeert te verschuiven in de versnelling.

Hints

Schakelen neemt de juiste geduld en oefening, maar wees niet boos als je problemen met het hebt zo veel doorgewinterde vrachtwagenchauffeurs nog steeds malen een versnelling van tijd tot tijd.

Exploitatie van een 18-wheeler of een grote truck uitgerust met een 10-speed transmissie vereist training, oefening en herhaling. Wees vooral voorzichtig bij het besturen van een grote vrachtwagen in bergachtige gebieden, zoals het missen van een versnelling kan snel leiden tot een ongeval. Wees ook voorzichtig bij het rijden in ongunstige of in winterse omstandigheden.

Share This Post