Index / Eten drinken / Hoe maak je Dry Amla Murabba

Share This Post

Eten drinken

Hoe maak je Dry Amla Murabba

Een nietje van de Indiase keuken, de amla of Indiase kruisbes, is rijk aan vitamine C en beroemd in heel India om zijn voordelen voor de gezondheid. Amlas kan vers worden gekocht, gedroogd of in poedervorm, maar een van de meest populaire toepassinge

AdvertisementEen nietje van de Indiase keuken, de amla of Indiase kruisbes, is rijk aan vitamine C en beroemd in heel India om zijn voordelen voor de gezondheid. Amlas kan vers worden gekocht, gedroogd of in poedervorm, maar een van de meest populaire toepassingen is in Murabba, een jam-achtige verspreid dat het fruit voor het hele jaar door gebruik behoudt. Recepten voor amla Murabba bereik van zoet tot hartig te warm en kruidig, maar de meeste produceren een licht zoete, warm gekruid spread die suiker, kardemom en kaneel gebruikt om de zoetzure smaak van het fruit in evenwicht te brengen.

Wat je nodig hebt

gedroogde amlas

middelgrote kom

Water

Rasp of keukenmachine

Grote pan met dikke bodem

1 ¼ kopjes suiker

grote lepel

1 theel. kardemom

2-inch stuk kaneelstokje

Glazen potten met deksels

Plaats ongeveer 1/2 tot 3/4 kop gedroogde amlas in een middelgrote kom en dek ze af met warm water. Laat staan ​​ongeveer 30 minuten om het fruit te reconstrueren. Giet het water en dep de amlas droog.

Verwijder en gooi pits. Rasp genoeg amlas tot 1 kopje fruit evenaren. U kunt ook pulseren de amlas in een food-processor in plaats van rasp ze.

Combineer de suiker met 2 el. van het water in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost.

Voeg de geraspte of verwerkt amlas en de specerijen. Verminder het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten, af en toe roeren, totdat de stukjes fruit te zetten duidelijk en het mengsel dik en smeerbaar.

Verwijder het kaneelstokje en volledig afkoelen de Murabba. Transfer naar glazen potten en bewaar in de koelkast voor maximaal een maand.

Hints

Gebruik amla Murabba zoals u jam of gelei zou gebruiken.

Gedroogde amlas kan worden gevonden in de Indiase boodschappen en in veel reformwinkels, of ze kunnen online besteld worden.

Om vers amlas om Murabba maken, moet de vrucht eerst gekookt gedurende ongeveer 10 minuten om bitterheid te verminderen. Rasp de gekoeld fruit en ga verder zoals aangegeven.

Share This Post