Index / Cars / Hoe maak je Diesel Smoke Test

Share This Post

Cars

Hoe maak je Diesel Smoke Test

Testen diesel rook wordt algemeen beschouwd als de enige betrouwbare bron voor het meten van het niveau van de uitstoot van een dieselmotor. In sommige staten zoals Californië en in veel landen van de Europese Unie, zijn diesel rookproeven jaarlijks

AdvertisementTesten diesel rook wordt algemeen beschouwd als de enige betrouwbare bron voor het meten van het niveau van de uitstoot van een dieselmotor. In sommige staten zoals Californië en in veel landen van de Europese Unie, zijn diesel rookproeven jaarlijks vereist van alle voertuigen die rijden op diesel. Als u niet op een locatie die dergelijke tests vereist woont, kunt u deze tests uit te voeren op uw eigen, maar het zal een aanzienlijke investering van ongeveer $ 2.000 tot $ 5.000, vanaf 2010, voor een geijkte diesel rook meter te betrekken.

Wat je nodig hebt

Voertuig onderhoud verslagen

Geijkte diesel rook meter

Zaklamp

Herzien onderhoudsgegevens en zorg ervoor dat het voertuig dat u het testen van de juiste heeft ontvangen, gepland onderhoud en de motor heeft geen grote problemen te hebben. Als je niet kan verifiëren van onderhoudsgegevens dat het voertuig goed onderhoud heeft ontvangen, moet je niet verder met de diesel rook-test als de test mogelijk schade aan de motor kan veroorzaken.

Controleer het uitlaatsysteem om ervoor te zorgen dat er geen schade. Gebruik een zaklamp en krijgen onder het voertuig aan de uitlaatpijpen voor belangrijke roesten en gaten in het systeem te inspecteren. Als de uitlaat significant beschadigd, zal de test niet produceren accurate resultaten. Niet verder. Zorg ervoor dat het voertuig heeft geen accessoires dat je ervan weerhoudt de invoering van de sonde van de diesel rook meter in de staart van de uitlaatpijp.

Versnelling van de motor van het voertuig van stationair tot gouverneur snelheid en laat het gas. Het voertuig niet te houden voor langere tijd bij de gouverneur snelheid. Gewoon rev de motor totdat u hoort het te bereiken gouverneur snelheid (wanneer de motor begint te racen) en laat het gas.

Zet de sonde van de diesel rook meter in de opening van de uitlaatpijp van het voertuig om de test uit te voeren. Als u niet weet hoe u uw diesel rook meter lezen of niet zeker weet hoe het werkt, moet u verwijzen naar de handleiding van de gebruiker als de producten aanzienlijk variëren.

Herhaal stap 3 en 4 tot een maximum van zes keer en neem het gemiddelde van alle zes lezingen aan uw niveau van emissies van de dieselmotor te bevestigen.

Hints

Zorg ervoor dat u de motor warm voor het begin van de rook-test; Daarbij zullen de resultaten die nauwkeuriger en zal helpen schade aan de motor te voorkomen produceren.

Als u overmatige rook uit de uitlaat, in het bijzonder op het punt de rook verduistert uw visie, moet je niet uitvoeren van de test. U moet professionele hulp van een gekwalificeerde automotive technicus te zoeken, want er is een probleem met de motor of het brandstofsysteem.

Share This Post