Index / Eten drinken / Hoe maak je de Japanse Shrimp Sauce

Share This Post

Eten drinken

Hoe maak je de Japanse Shrimp Sauce

Japanse garnalen saus is een beetje pittig, romige saus die wordt geserveerd met garnalen in vele Japanse restaurants. Het wordt ook wel "witte saus" of "yum-yum" saus, maar het is eigenlijk een licht roze-oranje van kleur. Er zijn vel

Advertisement

Japanse garnalen saus is een beetje pittig, romige saus die wordt geserveerd met garnalen in vele Japanse restaurants. Het wordt ook wel "witte saus" of "yum-yum" saus, maar het is eigenlijk een licht roze-oranje van kleur. Er zijn vele variaties op het recept en de ingrediƫnten kan worden verhoogd of verlaagd op basis van uw persoonlijke voorkeur.

Wat je nodig hebt

1 kopje mayonaise (niet slasaus)

2 eetl. rijstazijn

3/4 theelepel. paprika

3 eetl. suiker

1/2 theelepel. knoflook poeder

3 eetl. gesmolten boter

Plastic of glazen mengkom

Stap 1

Voeg alle ingrediƫnten om de mengkom en roer goed te combineren.

Stap 2

Dek de kom af en plaats het in de koelkast. Koel het mengsel gedurende ten minste vier tot zes uur, bij voorkeur gedurende de nacht. Hierdoor kan de individuele smaak de tijd om samen te smelten.

Stap 3

Serveer de saus met gegrilde of gebakken garnalen. De saus kan koud geserveerd worden, of op kamertemperatuur gebracht.

Hints

Een variant van dit recept bevat een theelepel tomatenpuree voor extra kleur en zuurgraad. U kunt ook een streepje van cayennepeper toe te voegen voor een beetje kruidigheid.

U kunt dit recept naar uw smaak aan te passen. Voor een dikkere, romiger versie voeg 1/4 kop meer mayonaise en dienovereenkomstig aan te passen de specerijen.

Share This Post