Index / tech / Hoe maak je de inkt verwijderen vanaf een cd

Share This Post

tech

Hoe maak je de inkt verwijderen vanaf een cd

Bij een poging om inkt van een CD te verwijderen het type inkt bepaalt welke reinigingsoplossing zal het meest effectief. Bepaalde schoonmaakmiddelen kan de afdruk te verwijderen op een cd dus zorg moet worden genomen niet te veel druk uit te oefenen

Advertisement

Bij een poging om inkt van een CD te verwijderen het type inkt bepaalt welke reinigingsoplossing zal het meest effectief. Bepaalde schoonmaakmiddelen kan de afdruk te verwijderen op een cd dus zorg moet worden genomen niet te veel druk uit te oefenen wanneer wrijven een doek over het oppervlak van een schijf.

Wat je nodig hebt

Schone, zachte doek

Zeep en water

Afwasmiddel

Wrijven alcohol (isopropyl-)

Non aceton nagellak remover

Bevochtig een schone, zachte doek met een beetje water en wrijf op sommige zeep. Wrijf de doek stevig over de inkt. U kunt vulpeninkt verwijderen met zeep die is makkelijker dan het verwijderen van balpen inkt of permanent marker inkt.

Bevochtig een schone, zachte doek met een beetje water en wrijf op sommige afwasmiddel.
Wrijf de doek stevig over de inkt.

Breng een kleine hoeveelheid van isopropyl (wrijven) alcohol aan een schone, zachte doek.
Voorzichtig toe te passen druk en wrijf de doek over de inkt. Wees voorzichtig met te veel druk of af te drukken op de cd weg kon dragen niet uit te oefenen. Sandy Brooks op Wesleyan University: ". We maken gebruik van eenvoudige wrijven alcohol om permanent marker uit muziek-cd's te verwijderen - het heeft geen invloed op de afgedrukte tekst op de CD"

Breng een kleine hoeveelheid niet-aceton nagellak remover op een zachte schone doek en wrijf op de inkt. Nagellak remover en alcohol zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen.

Hints

Begin met zeep en water en probeer het afwasmiddel. Als de inkt blijft, gebruik alcohol en uiteindelijk proberen non-aceton nagellak remover.

Niet inademen of inslikken isopropyl (wrijven) alcohol of non-aceton nagellak remover.

Share This Post