Index / Cars / Hoe maak je batterijen op te laden zonder te koken Them

Share This Post

Cars

Hoe maak je batterijen op te laden zonder te koken Them

Batterij "koken" treedt op wanneer u een natte cel, lood-zuur accu overladen. Warmte zorgt ervoor dat de vloeistof in de batterij te veranderen in een giftig gas. Druk en warmte op te bouwen en kan ertoe leiden dat de batterij vlam vatten, of ze

Advertisement

Batterij "koken" treedt op wanneer u een natte cel, lood-zuur accu overladen. Warmte zorgt ervoor dat de vloeistof in de batterij te veranderen in een giftig gas. Druk en warmte op te bouwen en kan ertoe leiden dat de batterij vlam vatten, of zelfs exploderen. Aangezien accu's worden gevuld met giftige stoffen, zoals lood, wil je niet dit soort ongevallen te voorkomen. De manier om te koken te voorkomen is ervoor te zorgen dat u niet een batterij overladen.

Wat je nodig hebt

Accu

schroevedraaier

Batterij oplader

Gedistilleerd water

Multimeter (optioneel)

Controleer het vloeistofniveau van de accu. Voor het opladen van de batterij, wrikken uit de dop met een schroevendraaier en inspecteer putten van de accu. Voeg gedestilleerd water om alle putten die droog of laag op het water zijn. Kraanwater kan ertoe leiden dat minerale afzettingen te vormen in een batterij, dus alleen gebruiken gedestilleerd water om de vloeistof niveaus te vullen.

Bestudeer de batterijlader. Zorg ervoor dat uw apparaat is goedgekeurd voor het type batterij dat u wilt laden. De meeste natte cel, loodaccu's zijn 12 volt, en de lading op een 12-volt batterij mag nooit meer bedragen dan 14 volt.

Lees de instructies van de lader. Sommige laders bevatten een computerchip die automatisch schakelt het apparaat wanneer een batterij volledig is opgeladen. Andere modellen blijven zolang het apparaat op te laden. Lees de instructies voor uw specifieke lader om na te gaan of je zult moeten handmatig uit de lader te zetten.

Laad de batterij op. Check it periodiek volgens het opladen. De meeste laders hebben een graadmeter die het laadniveau aangeeft. Als alternatief kunt u een multimeter gebruikt om de spanning van de accu te controleren.

Hints

Zorg ervoor dat de batterij die u wilt opladen is oplaadbaar. Het opladen van niet-oplaadbare batterijen kan gevaarlijk zijn.

Laad een loodaccu buiten of in een goed geventileerde ruimte.

Wees voorzichtig bij het opladen van een batterij bij warm weer. Laad het niet in direct zonlicht om oververhitting te voorkomen.

Gebruik alleen gedestilleerd water aan de putjes op een natte-cel batterij te vullen. Kraanwater kan ertoe leiden dat minerale afzettingen te vormen in een batterij, die zijn leven zal verkorten.

Laat nooit een opgeladen batterij zonder toezicht.

Share This Post