Index / Tuin / Hoe Lilac Struiken groeien in Zone 9

Share This Post

Tuin

Hoe Lilac Struiken groeien in Zone 9

De gemeenschappelijke lila, Syringa vulgaris, is een bladverliezende struik met een gematigde groei en geurige clusters van zuilvormige bloemen. Vaak seringen zijn winterhard in de zones 3b tot en met 7, waarbij extreme hitte is geen probleem. Tot gr

AdvertisementDe gemeenschappelijke lila, Syringa vulgaris, is een bladverliezende struik met een gematigde groei en geurige clusters van zuilvormige bloemen. Vaak seringen zijn winterhard in de zones 3b tot en met 7, waarbij extreme hitte is geen probleem. Tot grote vreugde van de zuidelijke tuiniers hebben lila fokkers verschillende cultivars van gemeenschappelijke lila die beter in staat zijn warmere temperaturen dan hun inschrijving neven weerstaan ​​ontwikkeld. Syringa vulgaris 'Mme Lemoine' en Syringa patula 'Miss Kim "zijn twee voorbeelden van lila kruisingen die gedijen in de warme bodem van zone 9.

Wat je nodig hebt

  • Bodemonderzoek kit

    Hooivork

    Veenmos / lime

    soaker slang

    Snoeischaar

Verkenner en een locatie die minstens zes uur per dag zonlicht ontvangt. De site moet goed gedraineerde grond te bevatten met een neutrale pH (7,0). Zone 9 bodems bevatten fluctuerende pH-waarden. Als u niet zeker bent van de pH van uw bodem, testen met een bodemonderzoek kit gekocht bij een tuincentrum.

Draai de bodem met een hooivork tot een boete beplanting medium te creëren. Wijzig uw zone 9 bodem als het niet binnen het voorkeurstraject. Meng veenmos in de bodem als de pH hangt boven 7,0 of voeg kalk in de bodem met een pH van minder dan neutraal. Voeg de wijzigingen volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Bereid plantgaten voor de lila struiken in het vroege voorjaar, net na de laatste vorst van de winter, die meestal komt tussen 30 januari en februari 30. Dig elk gat tweemaal de breedte van de seringen 'root-ballen en net zo diep. Ruimte tussen de gaten 5 en 15 voet uit elkaar.

Slip elke lila bush uit de kwekerij container en zet een struik in het midden van elk gat. Backfill de gaten en pak de grond rond de belangrijkste stam van elk lila bush. Pat boven de bodem na opvullen om ingesloten lucht te verwijderen.

Voer een soaker slang rond de lila struiken en water diep in een 1-inch diepte. Handhaaf deze vocht diepte voor de eerste groeiseizoen. Zone 9 seringen vereisen 1 inch water per week, of het nu door regen, extra water geven of beide.

Snoei de lila struiken hen op zoek netjes en opgeruimd te houden. De beste tijd om zone 9 seringen trimmen is direct na de bloei in het late voorjaar. Trim beschadigd, ziek en oud hout met een paar snoeischaar. Vermijd het verwijderen van meer dan een derde van een lila bush tijdens één snoeien.

Share This Post