Index / Gezondheid / Hoe lang duurt een CAT-scan meestal?

Share This Post

Gezondheid

Hoe lang duurt een CAT-scan meestal?

De term CT staat voor Computed Axial Tomography en wordt vaak aangeduid als een CAT scan. Het is een niet-invasieve test die helpt artsen de diagnose medische aandoeningen. De werkwijze kan variëren van 15 minuten tot een uur afhankelijk van het deel

AdvertisementDe term CT staat voor Computed Axial Tomography en wordt vaak aangeduid als een CAT scan. Het is een niet-invasieve test die helpt artsen de diagnose medische aandoeningen. De werkwijze kan variëren van 15 minuten tot een uur afhankelijk van het deel van het lichaam wordt gescand.

Opgericht

Opgericht is het deel van de procedure die het langst duurt, gemiddeld ongeveer 15 tot 30 minuten. Positionering is belangrijk en de technicus kan kussens of wiggen te gebruiken om delen van je lichaam op zijn plaats te houden. Ze kan u vragen om te bewegen op de tafel totdat u in de gewenste positie. Uw test kan vereisen dat u een kleurstof of contrast oplossing te slikken; In sommige gevallen wordt beheerd door enema of geïnjecteerd in een IV.

Scannen

De eigenlijke scan zelf duurt slechts een paar minuten en is volledig pijnloos. U kunt zien knipperende lichten en hoort een zoemend geluid tijdens de scan. De tabel zelf kan verplaatsen in en uit de scanner.

After The Scan

Nadat de scan is voltooid, kunt u op de tafel blijven een paar minuten, terwijl de beelden worden gecontroleerd op kwaliteit. Soms technici hebben om een ​​deel of het geheel van de scan te herhalen als de beweging van de beelden wazig.

Share This Post