Index / Fashion, Style & Personal Care / Hoe krijg je een vlek uit een hoed

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Hoe krijg je een vlek uit een hoed

Als u per ongeluk een drank hebt gemorst op je hoed of merkt donker gekleurde lijnen van zweet en vuil opbouw in de rand van je hoed, is het tijd om het te wassen. Het is natuurlijk enigszins ongerust over het wassen van je favoriete hoed, vooral als

AdvertisementAls u per ongeluk een drank hebt gemorst op je hoed of merkt donker gekleurde lijnen van zweet en vuil opbouw in de rand van je hoed, is het tijd om het te wassen. Het is natuurlijk enigszins ongerust over het wassen van je favoriete hoed, vooral als je niet weet hoe u deze taak te voelen. Gelukkig kunnen de meeste hoeden de normale rumble en tuimelen van een wasmachine te overleven. Met een beetje geduld en de juiste schoonmaken van gereedschappen, kunt u deze vlekken stapt uit je hoed in een mum van tijd.

Lees het etiket, als het nog aan de muts is bevestigd. Controleer de kleine tag voor wasvoorschriften en een lijst met materialen die de hoed is gemaakt van. Merk op dat de meeste katoen of jersey-materiaal hoeden zijn wasbaar in de machine. Aan de andere kant, als je hoed is gemaakt van wol, zal het extra zorg en aandacht nodig hebben.

Test voor kleurvastheid. Doe mild schoonmaakmiddel of pre-wash vlekkenverwijderaar op een nat washandje. Dep het mengsel op een verborgen gebied binnen de hoed. Als je klaar bent, spoel het gebied door te wrijven met een schone washandje. Laat het aan de lucht drogen voor ongeveer 5-8 minuten. Als er geen kleur te veranderen, is het veilig om de vlek remover te gebruiken.

Spuit of giet de behandeling vlek direct op de vlek en gooi het in de wasmachine met dezelfde kleur kleding. Als de hoed is een van katoen / jersey mix, was de hoed in koud of warm water (bij voorkeur koud), indien mogelijk om elke kleur wijzigingen of krimp te voorkomen. Als de hoed is wol, zorgvuldig met de hand wassen van de hoed in een gootsteen met koud water en een mild schoonmaakmiddel. Dep het droog met een kleine handdoek.

Hang de hoed aan de lucht drogen op een haak of plaats deze op een kop-vormig voorwerp, zoals een koffie kan. U kunt ook de aanschaf van een plastic dop formulier om uw hoed tijdens het wassen en drogen proces behoudt zijn vorm. Stel het niet in de droger als de warmte zou kunnen krimpen of vernietigen van je hoed.

Hints

Gebruik geen bleekmiddel bij het wassen van je hoed, want het verkleuring kan veroorzaken.

Share This Post