Index / wettelijk / Hoe krijg ik een Felony uitgewist in Kansas?

Share This Post

wettelijk

Hoe krijg ik een Felony uitgewist in Kansas?

Een misdrijf overtuiging een negatieve invloed op je leven, lang nadat u uw zin af en betaal uw schuld aan de samenleving. Een crimineel verleden kan terug komen om u te bijten je elke keer een potentiële werkgever of verhuurder loopt een antecedente

AdvertisementEen misdrijf overtuiging een negatieve invloed op je leven, lang nadat u uw zin af en betaal uw schuld aan de samenleving. Een crimineel verleden kan terug komen om u te bijten je elke keer een potentiële werkgever of verhuurder loopt een antecedentenonderzoek. In Kansas, maar u kunt nog wat misdrijven uitgewist of verwijderd, van uw record.

Wat je nodig hebt

$ 100 docket fee

Bepalen of uw misdrijf veroordeling in aanmerking komt voor expungement. Sommige misdrijven blijven op je plaat wat er ook gebeurt. Als u werden veroordeeld voor het plegen van of poging moord, doodslag of een seksueel misdrijf, kun je niet petitie voor expungement van die platen.

Bepaal als er genoeg tijd is verstreken sinds u uw straf voltooid. Variëren afhankelijk van de specifieke misdaad. Passende veroordeling te garanderen, Kansas maakt gebruik van een 10-level grid-systeem om misdrijven op basis van de ernst, classificeren, waar het lager het getal, hoe ernstiger het misdrijf. Drugsdelicten hebben een aparte vier niveaus raster dat dezelfde logica volgt.

Voor niet-drug misdrijven 6-10 van de ernst schaal, niveau 4 drug misdrijven, kunt u de rechtbank dat je veroordeeld drie jaar nadat u uw zin te richten.

Voor niet-drug misdrijven 1-5 van de ernst schaal, niveau 1 tot 3 drug misdrijven, moet je vijf jaar te wachten na de voltooiing van uw straf. Dit geldt ook voor "off-grid" misdrijven buiten Kansas 'raster regeling, maar de meeste van deze misdaden niet in aanmerking voor expungement.

Dien een "Petitie voor expungement" bij het gerecht dat je veroordeeld. Uw verzoek moet uw volledige naam op het moment van veroordeling te nemen; uw geslacht, ras en geboortedatum; informatie over het misdrijf dat u wilt uitgewist, met inbegrip van de datum van de veroordeling; en informatie over de veroordeling rechtbank. Neem de $ 100 docket vergoeding. De rechter zal een hoorzitting aan uw verzoek te overwegen plannen.

De Kansas Raad van Justitie levert goedgekeurd expungement petitie formulieren op haar website.

Woon de expungement gehoor. De rechter zal beslissen of "de omstandigheden en het gedrag van de verzoeker rechtvaardigen de expungement," en of het dient het algemeen belang dat veeg je lei schoon. Als dat zo is, zal de rechter een expungement toe te wijzen.

Share This Post