Index / Cars / Hoe kom ik erachter welke motor je hebt in een Ford Taurus 2005

Share This Post

Cars

Hoe kom ik erachter welke motor je hebt in een Ford Taurus 2005

Alle 2005 Ford Taurus modellen kwam met een 3.0L V6 motor; echter, waren er drie varianten van deze motor. Terwijl ze allemaal hetzelfde basisontwerp te delen, en hebben dezelfde cilinderinhoud, zijn er belangrijke verschillen tussen de drie. Een mot

Advertisement

Alle 2005 Ford Taurus modellen kwam met een 3.0L V6 motor; echter, waren er drie varianten van deze motor. Terwijl ze allemaal hetzelfde basisontwerp te delen, en hebben dezelfde cilinderinhoud, zijn er belangrijke verschillen tussen de drie. Een motor is geschikt voor het gebruik van flex-fuel; andere heeft een hoger vermogen uitgang (203 versus 155) dan standaardmotoren. Met het blote oog zijn er geen waarneembare verschillen, maar er zijn manieren waarop u kunt bepalen welke motor je hebt.

Inspecteer de buitenkant van de Stier. Als u een badge die zegt "FFV" op het spatbord nou ja, of aan de achterkant, is de Taurus uitgerust met de 3.0L flex-fuel V6.

Open de kap en controleer de motorruimte. Taurus modellen die zijn uitgerust met de 203-pk motor hebben markeringen getoond "24V" of "24-ventiel."

Tel tot de achtste cijfer van het VIN (Vehicle Identification Number). Dit is de beste manier om te bepalen welke motor uw Stier heeft. De achtste cijfer is de motor voor het betreffende model.

Als de achtste cijfer is "1", de Taurus is uitgerust met de 3.0L 24-kleps Duratec motor. Als de achtste cijfer is "U", de Taurus is uitgerust met de 3.0L 12-ventiel (niet flex-fuel) motor. Als de achtste cijfer "2", de Taurus is uitgerust met de 3.0L flex-fuel motor.

Hints

Zoek uw VIN door de inspectie van het gebied onder kant van de voorruit van de bestuurder. U kunt ook vinden het op de bestuurder deurstijl.

Als uw Taurus heeft de flex-fuel motor, kunt u E85 brandstof te gebruiken in.

Share This Post